Invitatul de astăzi al tradiționalei rubrici ”Interviuri progresiste” este fundașul stânga de 20 de ani Eugen Lixandru.

Acesta are o poveste frumoasă, cu care, de altfel, a și debutat dialogul nostru. A venit de la CSS 6 București unde evolua la grupa profesorului Mezei. ”Jucam destul de des meciuri amicale cu Progresul Spartac, ocazie cu care m-a remarcat antrenorul nostru, Andrei Erimia. Când a venit oferta, mai ales că eram încă junior, nu am stat prea mult pe gânduri și am optat pentru bleu-albaștri”.

Anul trecut era titular deoarece îndeplinea condițiile pentru a fi considerat jucător junior. Acum situația s-a schimbat. Lixandru nu mai este junior, dar locul de titular și l-a păstrat. Iată cum vorbește chiar Lixandru despre această situație: ”În vară îmi aduc aminte că eram luat de colegi în derâdere, la modul frumos al cuvântului. Îmi spuneau că am terminat junioratul și o să lustruiesc banca de rezerve. Mă bucur că nu a fost așa, că am demonstrat că pot fi un jucător titular char dacă nu intrat în categoria juniorilor. Adică anul trecut încercam să fiu mai bun în fața juniorilor, pe când acum concurența pentru un loc în prima garnitură este cu toată lumea”.

Lixandru a fost coautor la trei din golurile cu Agricola Borcea: a scos lovitura liberă transformată de Stanciu la golul de 3-0, a centrat la penalty-ul de 4-0 si a pasat decisiv pentru ultima reusita, a lui Militaru. El nu a marcat niciun gol în tur, dar promite să spargă gheața în retur: ”Sigur că mi-aș fi dorit să marchez, dar până la urmă performanța colectivă a echipei este principală. Totuși, chiar dacă m-am preocupat mai mult de faza defensivă, promit că în retur, cât mai repede, îmi voi înscrie numele pe lista marcatorilor”, afirmă Lixandru. El joacă actualmente pe post de fundaș stânga, după ce a fost utilizat multă vreme mijlocaș de bandă.

Întrebat despre potențialul echipei, Eugen Lixandru răspunde simplu și concis: ”Niciodată nu este bine să facem comparații, dar pot afirma că față de anul trecut se simte un mare plus. Faptul că facem antrenamente după un program bine stabilit, este o bază fundamentală a creșterii calitative în joc și a relațiilor între jucători. Este drept că au plecat colegi cu experiență, dar care nu puteau, din motive profesionale, să participe la toate ședințele de pregătire. Acum suntem o echipă compactă și care va crește și mai mult”. Întrebat despre ratarea de anul trecut, Lixandru răspunde spontan: ”Sigur că ne doare că anul trecut am pierdut promovarea la ultimul meci, pe mâna noastră până la urmă. Acum nu cred că putem să ne gândim la promovare. Trebuie să fim realiști. Însă sunt convins că vom termina pe loc de podium”.

Lixandru a avut o contuzie la genunchi după meciul cu Afumați, dar în afara acestei probleme, pe criterii valorice el a fost permanent în primul 11. Îl admiră pe Cristiano Ronaldo și este fan Real Madrid. Din fotbalul românesc a simpatizat cu CSA Steaua București, dar, după spusele sale, ”a devenit progresist după legitimarea la Progresul Spartac”.

Eugen Lixandru este student în anul II la Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnica București.

În încheiere el a dorit să mulțumească și să ureze ”Sărbători Fericite” suporterilor și tuturor celor care sunt implicați în activitatea clubului AFC Progresul 1944 Spartac.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s