Daca in toamna trecuta aveam un prim unsprezece conturat cu claritate, in acest sezon Progresul Spartac s-a aflat intr-o continua cautare a formulei ideale, indisponibilitatile numeroase survenite pe durata sezonului fiind principala cauza a acestei fluctuatii.

Astfel, 14 prezente in campionat au strans doar Boiangiu (foto) si Militaru, cu mentiunea ca al doilea a fost titular doar in 6 din aceste partide! Nici Leo Boiangiu nu a fost titular chiar in toate jocurile, dar in cele doua in care a luat startul pe banca a intrat imediat dupa pauza. Daca adaugam si cele trei partide de Cupa, mijlocasul nostru ramane singurul integralist, Militaru nefiind introdus in teren in jocul cu U Cluj. Este si aceasta o marturie a rolului important jucat de Boiangiu in cadrul echipei de la revenirea sa in iarna trecuta sub comanda antrenorului Andrei Erimia.

Surprinzator insa, ca numar de minute jucate avem un alt lider, si anume pe Ciprian Stanciu, care in 13 partide disputate a strans 1126 minute pe teren (fata de 1095 pentru Boiangiu si 1051 pentru Leafu). Singura absenta a capitanului si golgeterului Progresului a fost cauzata de acumularea a patru cartonase galbene, iar in toate meciurile in care a aparut, inclusiv cele din Cupa Romaniei, a evoluat ca titular. Merita totusi remarcat ca alti cativa jucatori (Donca, Parfeon, Tudorache, Apostol si lista ar putea continua) ar fi putut aspira la postura de integralisti daca nu ar fi fost afectati de accidentari.

Iata in continuare restul lotului folosit in aceasta toamna (in total, 23 de jucatori):

Leafu, Raduta, Lixandru, Donca, Vlad, Geana, E. Radu – cate 12 aparitii

Tudorache- 11

Parfeon, Apostol, Ghidurea – cate 10

Curt, Ditu – cate 9

B. Grigore – 7

Chivu – 4

Sandescu, Georgescu – cate 3

Semudenge – 2

Ivascu, Purece – cate 1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s