O prezență inedită și exotică, în acest sezon, în tricoul bleu-albastru, este Pierre Semudenge, mijlocașul cu origini din Rwanda.

Povesta sa de viață, precum și motivația de a fi ales Progresul Spartac, este una foarte interesantă.  Pierre s-a refugiat, împreună cu familia sa, din țara natală, Rwanda, la vârsta copilăriei. Rwanda era atunci în plin război civil, soldat cu peste 800.000 de morti, iar Pierre a ajuns în Olanda. Aici a mers la fotbal și a evoluat la academia unui club titrat precum Groningen.

A urmat în paralel studiile universitare și a obținut o licență în drept. După aceea a mers peste Ocean, în Statele Unite ale Americii, pentru a-și continua studiile și pentru a juca fotbal. A primit o bursă din partea Universității Gwinnet, unde a cucerit două titluri studențești pe conferință. De asemenea, a absolvit Facultatea de Științe Politice.

Acolo, în America, a fost remarcat de către fostul internațional român Liță Dumitru, care l-a recomandat la Concordia Chiajna. Numai că ilfovenii nu i-au rezolvat la timp actele necesare transferului, iar varianta de rezervă a fost AFC Rapid, în Liga a IV-a.

Pierre Semudenge vorbește fluent limbile engleză, franceză, germană, olandeză și limba din Rwanda. A început chiar să vorbească românește de când joacă la noi.

Motivația pentru care a ales Progresul Spartac ne este spusă chiar de el: ”Mi-a plăcut proiectul care se bazează pe tineri și pe promovarea acestora. Am citit multe și despre istoria Progresului și mi-am dat seama că este o echipă pentru care mi-ar plăcea să joc”.

Pentru fotbalistul de 25 de ani, aceste sărbători de iarnă vor fi petrecute departe de familia sa, dar integrat în noua familie, cea bleu-albastră.

La petrecerea de final de an, însuși antrenorul principal Andrei Erimia l-a invitat pe Pierre să spună câteva cuvinte motivaționale la microfon și l-a dat exemplu pentru abnegația sa, celor tineri. Visul lui Pierre este ca într-o zi să poată juca la nivelul primei divizii..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s