Stadionul ”Progresul Spartac” a găzduit derby-ul primei etape a returului, din seria a II-a a Ligi a III-a la fotbal. Progresul Spartac a învins dramatic cu scorul de 3-1 (2-0) pe liderul Rapid București, formație cu candidatură certă la promovarea în eșalonul secund. Antrenorul Andrei Erimia a abordat acest meci cu următoarea formulă de echipă: Răduță – Vlad, Leafu, Lolescu, Parfeon – Dițu, Donca, Geană, Boiangiu – Stanciu și Ed. Radu.

Partida a început cu aproape un sfert de oră întârziere, deoarece a doua ambulanță nu a putut intra în incintă, suporterii rapidiști blocând poarta de acces.

Boiangiu a fost ghinionistul de serviciu, el călcând strâmb și startul meciului și alegându-se cu o accidentare urâtă. Fotbalistul nostru este suspect de fractură la oasele tarsiene, el fiind înlocuit cu Luca (18′). Astfel, Stanciu, care a fost titularizat vârf de atac, a revenit în compartimentul median. Totuși, tot răul spre bine. În minutul 25, Luca s-a demarcat excelent la un corner și, de pe colțul lung, a reluat cu capul în plasa porții rapidiste.

În minutul 31, Eduard Radu a primit o pasa de la Luca si a ramas singur cu portarul advers. Atacantul progresist a fost faultat în careu, obținând penalty și eliminare. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu siguranță de Ciprian Stanciu, care a ridicat din fularele bleu-albastre în tribună.

Rapidiștii au forțat până la finalul reprizei, având și o bară, dar tabela a rămas nemodificată.

În repriza a doua a fost introdus Cadolar Curt în locul lui Geană, acesta nemaifiind în plenitudinea forțelor fizice, după o lovitură primită. O fază foarte importantă în economia jocului s-a produs în minutul 49, când Parfeon l-a atacat cu piciorul înainte pe portarul Drăghia, după ce acesta prinsese mingea. Arbitrul delegat i-a acordat fundașului nostru direct cartonașul roșu, pentru o presupusă brutalitate, restabilindu-se astfel egalitatea numerică pe teren. Eliminarea a forțat modificarea tactică a echipei și intrarea în teren a lui Lixandru, în locul lui Curt (50′), care a fost sacrificat în interesul echipei.

Două minute mai târziu, Luca a obținut un nou penalty pe care Stanciu l-a transformat cu același sânge rece. La 3-0, giuleștenii, nemaiavând ce pierde, s-au repezit spre careul nostru, iar Goge a redus din handicap în minutul 58.

Progvresiștii au apărat cu ghearele și cu dinți acest avantaj de două goluri, Răduță făcând minuni între buturi. Spre final s-a accidentat și Donca, locul său fiind luat de Apostol (80′). Piesele grele ale oaspeților, Robinho și Matulevicius au fost excelent anihilate. În minutul 74 progresiștii au rămas în 9, Luca văzând corect al doilea galben, pentru un fault tactic la mijlocul terenului.

Victoria este cât un campionat și ne aduce la un total de 26 de puncte, 12 mai puține decât Rapid. Avem însă satisfacția că scorul general în dubla manșă ne este favorabil, 4-3 dacă luăm în calcul și meciul din tur.

Meciul a fost urmărit de aproximativ 1000 de spectatori, suporterii progresiști fiind la înălțime, deși au fost dominati numeric de galeria vizitatoare.

După un astfel de meci, întreaga echipă trebuie scrisă cu verzale, iar alături trebuie menționat efortul neobositei galerii, care 90 de minute a etalat un repertoriu variat de cântece și încurajări.

Progresul, tot înainte!

2 gânduri despre „Progresul Spartac – Rapid 3-1 (2-0). O victorie cât un campionat!

  1. Hai Progresul!
    Extrem de inspirată prezentarea programului de meci din 1980: Progresul – Rapid 3-1!
    Am fost la acel meci, în care Vlad Marica a marcat golul decisiv! Atunci am promovat în Divizia A. Nici atunci nu ni se dădea nici o șansă.
    Dar acum, victoria parcă este si mai mare, întrucât am renăscut din propria cenușă!
    Superb efortul baietilor, cărora vreau sa le mulțumesc din suflet pentru că au adus din nou bucuria într-un suflet bătrân de progresist.

    Apreciază

  2. Superb! De necrezut! Istorie scrisă sub ochii nostrii!
    Foarte inspirata ideea prezentării programului de meci din 1980: Progresul – Rapid 3-1. Am fost la acel meci. Atunci am promovat în Divizia A.
    Acum, în condițiile actuale, această victorie are o valoare la fel de mare.
    Nu mai am cuvinte, întrucât emoțiile mă copleșesc, pentru a exprima bucuria imensă, amânată de la primul meci din tur.
    Ceea ce nu credeam că este posibil, a devenit realitate.
    Istoria s-a repetat, chiar dacă doar parțial.
    Felicitări Progresul!

    Apreciază

Lasă un comentariu