Ecourile marii victorii obținute de Progresul Spartac în partida cu Rapid, scor 3-1 în debutul returului din Liga a III-a, nu aveau cum să se stingă atât de repede. Acest material este despre implicarea excepțională a suporterilor bleu-albaștri, care, deși dominați numeric de omologii rapidiști, au făcut față cu brio acestei provocări deosebite.

Timp de 90 de minute, fără întrerupere, suporterii progresiști au etalat un repertoriu variat de cântece și încurajări, ei simțind momentele cheie în care echipa trebuia încurajată. Practic, suporterii au fost jucătorul cu numărul 12 al echipei noastre. Apoi, în repriza secundă, când Progresul Spartac era în inferioritate numerică, galeria s-a mobilizat la maximum anihilând, prin comportamentul său, lipsa unuia sau a doi oameni din efectivul bleu-albastru.

Bucuria suporterilor si a echipei dupa un meci dramatic

Sugestivă este, pentru definirea chimiei dintre echipă și galerie, imaginea de final, când toți componenții formației, chiar și cei accidentați, au venit să mulțumească suporterilor. Un moment unic a fost și acela când, de o parte și de alta a gardului împrejmuitor, s-a cântat, reciproc, același refren: ”Suntem mândri de voi”.

Suporterii, alt gest simbolic, au aruncat în teren steaguri, la final de meci, pentru ca Stanciu de exemplu să poată flutura simbolul bleu-albastru. Comuniunea foarte strânsă dintre jucători și galerie poate fi tratată ca o chestiune de originalitate, suporterii progresiști având, fără excepție, aceeași conduită indiferent de rezultat.

Cea mai elocventă concluzie a acestui material, cel puțin din perspectiva semnatarului, este că meciul echipei Progresul Spartac se vede cel mai bine din mijlocul galeriei.

Progresul tot înainte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s