Atacantul Andrei Luca a debutat în prima etapă din retur, contra Rapidului, pentru noua sa echipă, Progresul Spartac. Acest prim meci pentru bleu-albaștri a fost, pentru noul nostru vârf de atac, unul încărcat de evenimente.

El a intrat pe teren în minutul 20, în locul lui Boiangiu, care se accidentase. Câteva minute mai târziu a marcat cu capul, la un corner. Iată cum povestește faza chiar autorul golului de 1-0: ”Loviturile de cap nu sunt specialitatea mea. Dacă stau bine să mă gândesc chiar cred că este primul gol marcat cu capul în carieră. Am ajuns la colțul lung urmărind traiectoria mingii centrare de la corner. Știu că este poate o poziție atipică pentru un atacant, mai degrabă locul nostru fiind la colțul scurt, dar așa s-a întâmplat. M-am demarcat și am înscris”. În tur, pe când evolua la Popești-Leordeni, Rapidul a făcut egal în localitatea ilfoveană, golul fiind înscris tot de Luca.

În repriza secundă, la 2-0, tot Luca a obtinut penalty-ul pentru golul de 3-0, dar apoi, cu un sfert de oră înainte de final, a fost eliminat pentru un fault tactic la mijlocul terenului, care i-a adus al doilea galben. Iată cum s-a văzut acest moment din teren: ”În primul rând trebuie să spunem că faza a fost precedată de un fault al lui Matulevicius la Stanciu. Acela nu a fost umăr la umăr, ci fault. Apoi eu mi-am asumat, în sprijinul echipei, faultul de la mijlocul terenului. Eram surprinși pe contraatac și nu puteam proceda altfel. Cred că am ales bine sacrificându-mă pentru echipă”, adaugă Luca.

Fotbalistul a început cariera la juniorii lui FC Național, în Cotroceni, primul său antrenor fiind Bogdan Popa. A mai jucat apoi la Universitatea Cluj, la Slobozia, în liga secundă, și, în ultima vreme, la SC Popești-Leordeni.

Ca nou venit, senzația când a ajuns la Progresul Spartac este surprinsă în fraze bine alese: ”Suntem o echipă foarte bună, în care reproșurile și disensiunile nu au ce căuta. Ne sprijinim reciproc, motiv pentru care alcătuim o echipă puternică. Aș putea spune că atmosfera din vestiar este incomparabilă cu ce se petrece la alte echipe. Am demonstrat și pe teren, la meciul cu Rapidul, că suntem puternici și omogeni”.

La întrebarea legată de surprinderea opiniei publice, generată de victoria contra Rapidului, Andrei Luca a fost tranșant: ”Noi vrem să câștigăm fiecare meci, indiferent de numele adversarului. Suntem o echipă fruntașă, cu obiectiv de podium. De ce nu am fi fost creditați cu șanse?”

Dialogul cu noul progresist s-a încheiat excepțional, cu referire la suporteri: ”A fost entuziasmant să ai asemenea atmosferă în tribune. Chiar dacă stadionul este mic, am avut mai mulți spectatori decât în ultima perioadă a echipei progresiste, în Cotroceni. Dacă ar fi după mine, aș dedica victoria suporterilor. Eu le mulțumesc colegilor și tuturor din club pentru modul cum m-au primit”, a subliniat înainte de încheiere, Andrei Luca.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s