Rubrica ”Interviuri progresiste”, devenită deja o tradiție pentru site-ul oficial al clubului nostru, îl are astăzi în lumina reflectoarelor pe tânărul Andrei Grigore. Acesta este o feblețe a managerului Andrei Erimia, cu care a început fotbalul. Andrei Grigore sintetizează cel mai bine această relație specială: „La Progresul am început fotbalul, la vârsta de 7 ani, avându-l ca antrenor pe Andrei Erimia. Am fost împreună și la turnee internaționale, astfel că mă cunoaște foarte bine. Mă bucur că mi-a dat șansa să revin și vreau, în fiecare minut petrecut pe teren, să demonstrez că merit locul de titular”.

Andrei Grigore a suferit o accidentare gravă, în cantonamentul de la Cheile Grădiștei. La amicalul cu CFR II Cluj el s-a ales cu o ruptură a ligamentelor încrucișate, la piciorul stâng, cel de bază. ”A fost foarte greu să stau departe de teren. Cu ajutorul clubului Progresul Spartac, care a plătit o parte însemnată din costurile medicale și de recuperare, am revenit pe linia de plutire. De aceea vreau să mulțumesc public conducerii pentru eforturile făcute și pentru investiția în sănătatea mea”, explică Andrei Grigore.

După acea accidentare nefericită, Andrei Grigore s-a impus treptat și și-a câștigat locul de titular în noul sistem tactic gândit de Andrei Erimia, 3-4-2-1, folosit în deplasarea de pe terenul celor de la FCSB II. El a evoluat mijlocaș stânga, dar cu standarde duble ca sarcini, deoarece a acoperit, pe rând, posturile de mijlocaș central sau fundaș stânga. „Este un sistem care îmi place. Iar dacă sistemul aduce puncte, atunci înseamnă că este eficient. Eu sunt gata să joc acolo unde mi se cere” tranșează Andrei Grigore.. El a fost rezervă cu Slobozia, apoi a intrat 20 de minute cu Modelu, după care a fost titularizat la meciul cu Oltenița. Ulterior, a mai ieșit din formula de bază doar din cauza unei suspendări.

Întrebat despre obiectivele echipei, Grigore este din nou succint și plin de esență în mesaj: „Preferăm să vorbim în teren. Luăm meciurile pas cu pas. Anul acesta vrem să ne clasăm pe podium, apoi ne va obliga blazonul să atacăm promovarea în liga secundă”. Andrei Grigore a evoluat și pentru CSA Steaua București. Solicitat să facă o paralelă, Grigore a afirmat că „la Progresul Spartac suntem mult mai uniți. Formăm o adevărată echipă, în teren și în afara acestuia. Mai avem și minunații suporteri care ne susțin chiar dacă rezultatul este nefavorabil”.

Andrei Grigore nu a ratat, în urma accidentării, doar contactul cu dreptunghiul magic, ci și examenul de admitere la facultate. Este însă decis, în toamnă, să meargă la o facultate cu specific educație fizică și sport.

Mult succes!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s