Pe stadionul din Intrarea Vrabiei, în Liga a III-a la fotbal, Progresul Spartac și-a depășit recordul de eficiență în acest eșalon, impunându-se cu 8-0 (3-0) în fața celor de la Sportul Chiscani.

Încă de la primele schimburi de mingi, a fost clară pofta de joc a bleu-albaștrilor, neta lor superioritate, la toate aspectele, fructificându-se rapid și pe tabela de marcaj. În minutul 5, Stanciu a dirijat foarte bine o minge în dreapta, unde a sprintat Vlad. Acesta a centrat în careu, iar Tudorache a îndeplinit o simplă formalitate, deschizând scorul. În minutul 12, Stanciu, de la aproape 50 de metri, a trimis o minge înaltă, peste portarul advers, care, se pare, a fost încurcat și de soare. Așa s-a ajuns la 2-0 încă din primul sfert de oră.

A venit apoi golul lui Dorobanțu, anulat pentru un motiv mai puțin întâlnit. Progresiștii recuperaseră balonul după o lovitură liberă a brăilenilor, executată cu mingea în mișcare. Asistenul a semnalizat, iar arbitrul a fost informat abia după ce mingea a ajuns în plasa oaspeților, reușita fiind anulată. Dorobanțu și-a luat revanșa (min 34) cu un super gol, cu câlcâiul, a la Madjer. Centrarea de pe extrema dreaptă, a lui Vlad, a fost deviată subtil de cvasidebutantul care mai jucase doar la Tunari.

După 3-0 la pauză, progresiștii au taxat apatia echipei oaspete, marcând încă cinci goluri, unul mai frumos ca altul. Curt (63) a lobat peste portar, apoi a înscris Cazaciuc (65) cu un șut puternic din careu. Al șaselea gol a fost marcat de Andrei Grigore (77), de pe stânga, iar Cazaciuc (foto – 87) a făcut dubla la o altă fază construită în viteză, ambele reusite venind dupa pasele altruiste ale lui Donca.

Si tot Donca a închis tabela in prelungiri după o minge interceptată și trimisă cu bolta peste goal-keeper-ul advers.

Progresul Spartac înscrie, pentru prima dată în Liga a III-a, opt goluri într-o singură dispută, recordul ramanand insa cele noua reusite de la Traian in toamna lui 2017.

Echipa utilizată de antrenorul principal Andrei Erimia: Săndescu – Parfeon, Lolescu, Leafu – Vlad (70 B. Grigore), Stanciu, Geană, Lixandru (46 A. Grigore) – Dorobanțu, Curt (64 Donca) – Tudorache (60 Cazaciuc).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s