Titularul rubricii săptămânale ”Interviuri progresiste” este astăzi tânărul atacant de 19 ani Adrian Dorobanțu, marcator al unui gol superb în ultima victorie, 8-0 cu Sportul Chiscani. Dorobanțu a început fotbalul la vârsta de 7 ani, la puternicul centru juvenil din Regie, fiind luat la Sportul Studențesc în grupa antrenorului Radu Gabriel.

El a mai jucat apoi la Regal București, CSA Steaua și CSM Oltenița. Din retur a poposit la Progresul Spartac, nu înainte însă de a evolua în două meciuri contra Progresului Spartac, în tricoul celor de la Oltenița. Mai mult, Dorobanțu și-a trecut în palmares și un gol împotriva progresiștilor, pe care îl rememorează în fraze bine articulate: ”Am jucat două meciuri pe când eram la Oltenița, împotriva formației Progresul Spartac. În primul, pe ploaie, a fost 0-0, după care, chiar în turul acestui campionat, Oltenița a pierdut acasă cu 2-1. Eu am fost marcatorul acelui gol pentru călărășeni. Am primit o centrare în careu și am șutat de undeva din preajma punctului de la 11 metri. Am făcut ceea ce ar fi făcut orice fotbalist în locul meu: datoria față de echipa la care jucam”.

Deși actualmente dă randament ca mijlocas ofensiv, Dorobanțu a mai jucat și extremă stângă. Partida cu Sportul Chiscani are și ea o istorie aparte pentru atacantul bleu-albastru. El a înscris un gol anulat, iar apoi a marcat superb, cu câlcâiul: ”Este primul meu gol marcat de când am venit la Progresul Spartac. Am deviat cu câlcâiul, însă acest procedeu l-am mai utilizat în meciuri de juniori. Este însă primul gol marcat astfel, la seniori. Am mai dat gol și înainte, însă arbitrul l-a anulat pentru că o lovitură liberă s-a executat cu mingea în mișcare”.

În 1987, când algerianul Madjer marca la fel de subtil, în finala Cupei Campionilor Europeni, Porto – Bayern Munchen 2-1, Adrian Dorobanțu încă nu văzuse lumina zilei…

Dorobanțu, prin prisma experiențelor anterioare acumulate, poate face diferența între imaginea din exterior și din interior a grupului Progresul Spartac: ”De câte ori am evoluat contra Progresului Spartac mi-am făcut aceeași părere. Este o echipă foarte bine organizată, disciplinată și mereu bine pregătită fizic. Imaginea de ansamblu s-a schimbat în bine atunci când și eu am ajuns să fiu unul dintre progresiști. La echipă este un grup foarte unit, iar clubul are drept filosofie pe termen lung creșterea jucătorilor tineri. De fapt obiectivele sunt permanent corelate: promovarea jucătorilor spre eșaloanele superioare, dar și obținerea de rezultate pe linie sportivă”.

Întrebat despre cum a ajuns la Progresul Spartac, Adrian Dorobanțu are deja răspunsul pregătit: ”Au fost unele tatonări încă din tur. Știam despre antrenorul principal Andrei Erimia că este un perfecționist și doream să lucrez cu el. Mi-am dat seama, atunci când am ajuns la Progresul Spartac, că nu am greșit și că aici va fi o etapă importantă pentru cariera mea de jucător. Echipa practică un sistem mobil și eficace, în sprijinul atacanților care se pot remarca prin golurile marcate, dar la care contribuie toată lumea. Mă bucur foarte mult că mi s-a dat credit și că am răsplătit încrederea. Promisiunea mea este să dau totul pe teren și de aici încolo”.

Șirul de curiozități, legate de Adrian Dorobanțu, continuă. El a marcat 5 goluri în tur pentru Oltenița, iar acum l-a bifat pe al șaselea, în tricou bleu-albastru. El este cedat de la Rapid, colega noastră de serie, sub formă de împrumut, până la finalul campionatului în desfășurare. Din acest motiv, pe baza unei înțelegeri amiabile între cluburi, el nu a putut debuta în eclatanta victorie din startul returului, Progresul Spartac – Rapid 3-1. În schimb ne oferă un remember valoros și plin de substanță: ”Am avut inima împărțită. Rapid este echipa cu care mă aflu într-o relație contractuală, dar echipa la care joc este Progresul Spartac. M-am bucurat pentru victoria progresistă, dar mai ales deoarece am văzut atmosfera și ce suporteri minunați are Progresul Spartac. La finalul sezonului depinde de cluburi, cum se înțeleg, în ceea ce privește viitorul meu. Desigur că mi-ași dori să pot juca în Liga a II-a, dar voi fi la fel de mulțumit și dacă se va prelungi împrumutul meu la Progresul Spartac, unde mă simt util și respectat”.

După aceste cuvinte pline de sinceritate, Adrian Dorobanțu a plecat nonșalant la antrenament, el chiar simțindu-se ca într-o familie, alături de colegii săi de la Progresul Spartac. Nu a uitat să le mulțumească tuturor pentru cum l-au primit și pentru cum l-au ajutat să se integreze rapid și, măcar pe moment, să uite de… Rapid!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s