La meciul fostelor glorii rapidiste și progresiste a participat și Aurel Măndoiu, fostul fundaș al echipei progresiste. Ani de zile jucător al Progresului, Măndoiu a vorbit în termeni laudativi despre proiectul Progresul Spartac: ”Mi-a plăcut foarte mult echipa. Au câștigat pe merit jocul și, făcând un arc peste timp, se observă o similitudine în abordare și în plăcerea de a juca, precum pe vremea noastră, în Dr. Staicovici. Îl cunosc și îl stimez pe antrenorul principal Andrei Erimia (alaturi de care il vedem in fotografie) și cred că face o treabă foarte bună. Faptul că Progresul Spartac nu a uitat că Progresul a împlinit 75 de ani înseamnă enorm. De acum încolo voi încerca să fiu prezent la toate meciurile din Intrarea Vrabiei”, a spus Aurel Mîăndoiu.

Ca fotbalist, Aurel Măndoiu a fost selecționat pentru echipa națională a României care a efectuat în 1969, un lung turneu în Africa și Brazilia. Din cele 13 meciuri disputate de tricolori, Măndoiu a jucat, pe post de fundaș central, în 8 partide. Concurența pe post, la echipa națională a acelor vremuri era teribilă nume precum Hălmăgeanu sau Dan Coe fiind de notorietate.

Măndoiu povestește cu haz și cum s-a accidentat la un meci pe plajă, pe celebra Copacabana: ”Nisipul era foarte fin, iar un brazilian m-a zgâriat cu unghia de la degetul mare. Nu am băgat de seamă, dar rana s-a umplut cu nisip și piciorul mi s-a infectat, așa că am ratat câteva meciuri. O altă amintire din America de Sud, pentru fundașul progresist, este meciul împotriva celebrului Garrincha, dublu campion mondial, care era la apusul carierei.

În afara carierei de jucător la Progresul, Aurel Măndoiu a fost un reputat antrenor la centrul de copii și juniori din Cotroceni. Printre numele sonore de fotbaliști șlefuiți de profesorul Măndoiu se numără Ovidiu Petre, Săpunaru sau Costel Gâlcă.

În încheiere, la repriza a treia, Aurel Măndoiu a mai spus: ”M-aș fi așteptat să vină mai mulți din cei cu care am trăit o frumoasă tinerețe fotbalistică în Parcul cu Platani. Sper ca poate de aici încolo progresiștii vechi să vină lângă Progresul Spartac. Urez mult succes echipei și sunt convins că spiritul Progresului se regăsește excelent la bleu-albaștrii de la Progresul Spartac”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s