Progresul Spartac a terminat excelent acest sezon, cu o victorie la Borcea, pe terenul celor de la Agricola, cu scorul de 1-0. Astfel, bleu-albaștrii au terminat pe locul al treilea și au câștigat returul. Pe banca tehnică a echipei noastre s-a aflat, la acest meci, Robert Oancea, unul dintre antrenorii din staff, care l-a substituit astfel pe Andrei Erimia. Pentru a pătrunde în tainele acestei ecuații, l-am invitat chiar pe Robert Oancea la microfonul rubricii ”Interviuri progresiste”. Cu o nonșalanță greu de înțeles din afară, Robert Oancea explică simplu:  ”La Progresul Spartac noi suntem o mare familie. Este un sentiment superb de apartenență la un simbol, la o idee, la o filosofie organizațională foarte bine definită. De aceea nu a fost nicio problemă să preiau din mers atribuțiile de la Andrei Erimia. Noi toți din staff-ul tehnic am putea face oricând același lucru. Muncim în echipă, cunoaștem foarte bine jucătorii și particularitățile. De aceea nu este nicidecum meritul meu, ci al nostru, al tuturor. Echipa se poate spune că a mers inertic, pregătirea continuă fiind secretul returului foarte bun”.

Meciul de la Borcea a fost unul mai greu decât ne-am fi închipuit, călărășenii având nevoie măcar de un punct pentru evitarea retrogradării. ”Progresul Spartac are un blazon de apărat. Nu ne interesează obiectivele altor echipe și nici să arbitrăm promovări sau retrogradări. Noi trebuie să respectăm numele Progresului și să facem fotbal de calitate”, a lămurit situația Robert Oancea.

Antrenorul care a jucat și pe post de fundaș central la echipa progresistă, în Liga a IV-a și a V-a, a realizat o radiografie sintetică a campionatului: ”Am început mai slab, dar ne-am revenit pe parcurs. În tur am avut un handicap major, dar să nu uităm că tot atunci am avut un parcurs foarte bun în Cupa României. Apoi, după pregătirea de iarnă, ne-am dat seama că echipa va avea o creștere, lucru care s-a confirmat. Ceea ce mă bucură cel mai mult este că au venit foarte mulți tineri care au confirmat. Am avut câteva pariuri, n-aș vrea să nominalizez, dar care au demonstrat că nu degeaba am investit încredere în ei. Roadele muncii s-au văzut cel mai bine în retur, însă cred că mai degrabă este vorba despre o politică aplicată unitar, indiferent de contextul imediat”.

Robert Oancea s-a aflat în staff și la ratarea promovării, în sezonul trecut, așa că este în măsură să vorbească în termeni comparativi: ”Cele două sezoane sunt foarte diferite. Acum echipa s-a întinerit masiv, dar, părerea mea, a crescut la capitolele calitate și estetică a jocului. Ne-a durut ratarea promovării, însă în sport trebuie să știi și să pierzi. Acest sezon a fost mult mai greu. Știam din start că nu putem concura cu Rapid, din niciun punct de vedere. Apoi, acum ne-am confruntat cu o serie de echipe bune cum ar fi Afumați, Slobozia sau Popesti. Atunci a fost mai degrabă o luptă umăr la umăr cu Farul Constanța”.

Implicit, discuția merge și spre viitor, spre următorul campionat: ”Cred că avem toate șansele să luptăm pentru promovare. Ținând cont de dinamica de până acum a echipei, nu putem să ne setăm alt obiectiv. Vom face tot posibilul să ținem grupul unit, să demonstrăm iarăși că Progresul Spartac este un club special, o mare și adevărată familie. Chiar acum avem unele exemple de jucători care după ce și-au făcut antrenamentul rămân pe teren și devin ei înșiși antrenori la grupele de copii. Acest lucru se poate traduce foarte simplu: dragoste de fotbal și de Progresul Spartac”.

Robert Oancea este unul dintre pionierii proiectului Progresul Spartac. El a apreciat foarte mult celebrarea a 75 de ani de la înființarea echipei Progresul București: ”A fost ceva minunat. În spirit progresist aș spune. A fost ceva fantastic să poți vedea pe gazon jucători mari, idolii noștri. Tot aici aș vrea să amintesc aportul minunaților noștri suporteri. Nu vrem să îi pierdem deoarece ei ne ajută enorm. Sunt acolo, mereu lângă noi și deja sunt parte integrantă a echipei”.

Robert Oancea este extrem de atașat de ceea ce înseamnă Progresul Spartac: ”Nu poți să mai pleci după ce ai înțeles ce înseamnă Progresul. Cum spuneam și în startul discuției, suntem animați de un sentiment comun, greu de explicat sau de cuprins în cuvinte. Progresul este unic, iar orice proiect personal al meu se leagă, indisolubil, de combinația de culori bleu și albastru”, a concluzionat Robert Oancea această discuție în rimă progresistă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s