La Seravalle, capitala statului San Marino, echipa națională de fotbal tineret U21 a României a reușit un debut senzațional la Campionatul European. Formația noastră, antrenată de Mirel Rădoi, s-a impus cu 4-1 în fața selecționatei similare a Croației.

Pușcaș a avut prima ocazie în minutul 2, pe contraatac, el șutând pe sub portar. Apoi, în minutul 12, am primit penalty după consultarea sistemului video de arbitraj. Pușcaș a șutat din careu, iar un apărător croat a respins cu brațul, în corner. Arbitrul scoțian Bobby Madden a dictat penalty, pe care tot Pușcaș l-a transformat, fără emoții.

În minutul 15, același Pușcaș s-a demarcat excelent în careu, a primit mingea și a trimis spre poartă. Un fundaș a scos de pe linia porții, dar Ianis Hagi a urmărit excelent și a făcut 2-0. S-a utilizat din nou sistemul video, dar de această dată doar pentru ca brigada să se convingă de faptul că mingea trimisă de Pușcaș nu a fost în întregime în poartă.

Croații au reveni și au avut o perioadă de dominare. Ei au redus din handicap în minutul 18, iar până la pauză au fost peste noi. Statisticile sunt relevante în acest sens, la posesie, dar mai ales la raportul cornerelor.

Naționala noastră a absorbit însă foarte bine presiunea, iar în repriza secundă am ieșit mai mult la joc. Ianis Hagi a trimis în transversală dintr-o lovitură liberă, după care Tudor Băluță a recuperat la marginea careului advers, a driblat elegant și a făcut 3-1.

Pe final am profitat de spațiile mari lăsate de croați, Adrian Petre înscriind din centrarea de pe dreapta a lui Cristian Manea. S-a utilizat din nou sistemul VAR, inițial golul fiind suspect de ofsaid, în opinia brigăzii de arbitri.

Scor final 4-1, iar România visează cu ochii deschiși.

Mirel Rădoi a utilizat următoarea formulă de echipă:

Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan – Cicâldău, Băluță – Man, Hagi, Ivan – Pușcaș. Au mai intrat, pe parcurs: Olaru, Coman și Petre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s