In 2017, anul promovarii Progresului Spartac (de la care, astazi, aniversam fix doi ani!), meciurile de baraj pentru promovarea in Liga a III-a au atras in premiera zeci de mii de spectatori in tribune, la Cluj, Ploiesti, Constanta sau Galati, unde nume de traditie ale fotbalului romanesc au fost readuse la viata de dragostea fanilor. Trei din cele patru echipe – Petrolul, U Cluj si (din pacate…) Farul – aveau sa urce in anul urmator inca o treapta, in liga secunda, unde primele doua s-au batut de altfel pana la final pentru promovarea in prima divizie.

In 2018, interesul s-a mentinut, in principal datorita Rapidului, dar si Gloriei Buzau, Universitatii Craiova sau Ceahlaului Piatra Neamt. Din nou, doua dintre acestea au urcat imediat in liga superioara, si anunta, alaturi de cele trei de anul trecut, planuri (si bugete) pentru a se angrena intr-o lupta pentru promovare mai interesanta ca oricand!

Iata insa ca, in 2019, barajele s-au desfasurat intr-un cvasi-anonimat, echipa considerata a priori superfavorita, Steaua, nereusind nici macar calificarea in aceasta faza, iar invingatoarea ei surpriza, un alt nume -declarat – de traditie (chiar daca lipsit total de sprijinul suporterilor), s-a impotmolit in fata unei echipe satesti. Nu inseamna ca nu au promovat cateva nume interesante, reprezentand orase mari, de la care putem astepta, in functie de sustinerea pe care o vor avea, chiar si continuarea ascensiunii spre liga secunda: CSM Satu Mare, CSM Targu Mures, CSM Slatina si CSM Bacau. Din fericire, nici una dintre acestea nu este din zona geografica a seriei a doua, dar asta este deja un alt subiect…

Putem concluziona asadar ca valul marilor renasteri a luat o pauza, asta daca nu s-a incheiat deja de tot. De altfel, conceptul in sine, de echipa sustinuta financiar de suporteri, a cunoscut un recul major, ascensiunea in ligile superioare implicand costuri in crestere spectaculoasa in ultimii doi- trei ani (s-a ajuns sa se vorbeasca de bugete de un milion de euro in liga a treia sau chiar in campionatul capitalei…).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s