Federația Română de Fotbal a clasificat academiile de juniori din România.

Clasificarea academiilor de fotbal pentru copii și juniori a avut la bază șapte domenii fundamentale, cu ponderi diferite, după cum urmează: Strategie și filosofie – 10,6%, echipe și jucători, 12,1%, staff tehnic – 19,4%, staff suport – 6,8%, antrenamente și meciuri – 9,7%, infrastructură și facilități 20,8%, rezultate – 20,6%.

Din cele 108 cluburi participante în campionatele de juniori organizate sub egida FRF, 107 au depus cereri de clasificare. 80 dintre acestea, adică un procent de 74%, au depus cererile de clasificare în termenul prevăzut.

Viitorul Constanța a strâns cel mai mare punctaj, conform grilei de mai sus, 91,5 puncte. Constănțenii au fost urmați, pe podium, de Universitatea Craiova, 77,1 puncte și Dinamo București, 74,8 puncte. Urmează apoi FC Voluntari și FCSB.

Progresul Spartac a obținut un punctaj de 38,4, care ne-a asigurat o clasare onorabilă, pe locul 45. Punctajul mediu obținut de academiile cluburilor de primă ligă a fost de 60,7 puncte, iar al celor de eșalon secund s-a ridicat la 45,6 puncte.

Pe viitor dorim să avansăm și mai mult în această clasificare, filosofia de dezvoltare a AFC Progresul 1944 Spartac fiind una axată pe copii și juniori, iar anul viitor vom obtine cu siguranta un punctaj superior cel putin la capitolul infrastructurii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s