Sezonul 2019-2020 se anunță a fi unul foarte interesant, la nivelul Ligii a III-a. Conform regulamentului de desfășurare al competiției, vor fi 80 de echipe care vor evolua, împărțite, pe criterii geografice, în cinci serii a câte 16 fiecare.

Se pare că Federația Română de Fotbal a primit deja, pe adresa sa, mai multe cereri de înscriere decât numărul anunțat mai sus. Prioritatea, în caz de confirmare a înscrierii, o au echipele retrogradate din Liga a II-a, echipele care au evoluat în sezonul 2018-2019 în Liga a III-a fără a retrograda pe criterii sportive (printre care și Progresul Spartac), dar și cele 21 de câștigătoare ale barajelor intejudețene de promovare.

Dacă numărul de 80 de echipe nu se completează, au prioritate formații retrogradate în sezonul trecut din Liga a III-a, care doresc continuarea activității la acest eșalon. Apoi se vor analiza solicitările unor echipe de Liga I si a II-a care doresc înscrierea unei formații satelit, cum este cazul celor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe de exemplu.

Abia după aceea, în această ordine, ar putea avea câștig de cauză solicitarea celor de la CSA Steaua București, bazată pe faptul că au avut o echipă de juniori în Liga Elitelor. Într-adevăr, regulamentul permite unui club care a avut o echipă calificată în eșalonul superior juvenil să candideze pentru un loc în Liga a III-a, dar numai în condițiile în care numărul locurilor vacante nu se completează conform criteriilor expuse mai sus.

Clubul Steaua a anuntat prin „Asociatia Stelistilor 1947” ca a solicitat oficial inscrierea in Liga a III -a – fapt relatat pe site-ul nostru, in premiera, inca de acum trei saptamani. De asemenea, astazi au aparut informatii cu privire la instalarea iminenta ca antrenor al ros-albastrilor a lui Adrian Falub.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s