Ediția 2019-2020 a Cupei României la fotbal va preceda debutul în noul campionat. Ieri, Federația Română de Fotbal a stabilit formatul de desfășurare al acestei ediții, anunțând numărul echipelor participante și faza în care acestea vor intra în competiție.

Astfel, în etapa I, care va avea loc pe 31 iulie, vor juca 42 de câștigătoare ale fazelor județene și 34 de echipe din Liga a III-a, probabil cele mai slab clasate în campionatul 2018-2019. În etapa a II-a vor evolua cele 38 de învingătoare ale turului inaugural, cărora li se adaugă alte 22 de formații din Liga a III-a.

În etapa a III-a, programată pentru data de 28 august, se vor afla cele 30 de formații învingătoare din turul precedent, la care se adaugă ultimele 13 formații din Liga a III-a și alte 11 echipe din Liga a II-a.

Precizăm că se folosesc clasamentele din sezonul 2018-2019, așadar o echipă precum Rapid, nou-promovată, figurează ca făcând parte din grupul formațiilor de Liga a III-a. În mod analog, Dacia Unirea Brăila, de exemplu, în această ecuație este considerată formație de eșalon secund.

Prin punctajul acumulat, Progresul Spartac este cel mai bun loc 3 al sezonului încheiat în vară, așa că, într-un clasament general al Ligii a III-a ar ocupa locul 11. Conform acestor calcule, echipa noastră se califică direct în turul al treilea, exact la fel ca și anul trecut.

În ediția 2018-2019 a Cupei României Progresul Spartac a eliminat două echipe de ligă secundă, CS Afumați 2-1 și Metaloglobus 2-0, după care, în 16-imile de finală ne-a învins Universitatea Cluj cu 1-0.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s