După cum se știe, Progresul Spartac a fost repartizată, în vederea sezonului 2019-2020, de către Federația Română de Fotbal, în seria a III-a din Liga a III-a, după două campionate în care am evoluat pe Bărăgan.

Această serie este una interesantă, dar și provocatoare, eforturile, în plan sportiv și managerial, fiind unele dificile. Vor fi acum deplasări ceva mai lungi și spre diverse puncte ale țării, seria acoperind un teritoriu geografic care se întinde din zona Brașovului până în Oltenia. Progresul Spartac este singura echipă bucureșteană a seriei, alături mai fiind încă două ilfovene, retrogradata CS Balotești (in reconstructie) și satelitul celor de la FC Voluntari. ACS SR Municipal Brașov, echipă a suporterilor stegari care dorește să reînvie spiritul FC Brașov, ar putea fi o contracandidată la promovare, daca isi rezolva problemele financiare. Din județul Brașov vom mai avea ca adversară pe Olimpic Cetate Râșnov. În județul Argeș este Unirea Bascov, echipă aflată la al doilea sezon în Liga a III-a, dar și Vedița Colonești, ale carei rezultate din pre-sezon o anunta ca o formatie redutabila. Astra II Giurgiu va evolua la Ploiești, iar din Prahova ne vom mai duela cu o echipă nou-promovată, dar care dispune de un buget suficient, CS Blejoi. Reprezentantele Dâmboviței în această serie sunt FC Pucioasa și CSM Flacăra Moreni, echipe incomode, dar nu de temut.

Trei formații va prezenta Doljul la startul seriei. Este vorba de nou promovata Tractorul Cetate, de ACSO Filiași și de Universitatea II Craiova. Satelitul Științei a fost așezat în serie diferită față de echipa lui Mititelu, tocmai din dorința de a nu mai exista probleme la meciurile directe, între suporteri.

Candidate certe la urcarea în liga secundă vor fi CSM Slatina și CSM Alexandria. Oltenii au un sprijin financiar masiv din partea județului, lucru valabil și în cazul teleormănenilor.

Seria se anunță, așadar, una complicată, cu cel puțin trei echipe al căror obiectiv este promovarea, precum și cu altele care pot încurca.

Sezonul va începe pe 24 august, iar tragerea la sorți pentru etape va avea loc luni, 12 august, la sediul FRF.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s