Lucian Acasandrei (nr. 44 in fotografie) este una dintre achizițiile notabile perfectate de conducerea Progresul Spartac, în perioada de vacanță. Fundașul central de 1,85 metri a jucat, anterior, la Flacăra Moreni și Chindia Târgoviște. El a răspuns cu maximum de amabilitate la solicitarea de a vorbi pentru site-ul oficial al clubului.

”Am preferat să vin să joc la o echipă cu un proiect serios. Aș fi putut probabil să fiu rezervă în Liga I, dar eu îmi doresc să joc, să cresc odată cu un proiect care are o bază foarte solidă”, spune jucătorul de 24 de ani. Acasandrei a pus umărul la Promovarea pe prima scenă a celor de la Chindia Târgoviște, aceasta fiind cea mai mare performanță a carierei sale. ”Am fost în lotul Chindiei cu care am câștigat Liga a II-a în campionatul 2018-2019. Viorel Moldovan m-ar fi dorit mai departe, pentru Liga I, dar nu îmi garanta postul de titular, iar concurența este una acerbă. Așa că am preferat să pot juca meci de meci și am ales Progresul Spartac”.

Debutul său oficial s-a produs chiar în Moreniul natal, în meciul de Cupa României pierdut de progresiști cu scorul de 3-1. Lucian Acasandrei explică straniul sentiment care l-a încercat la acel meci: ”A fost ceva cel puțin ciudat. Eram acasă, mă cunoștea toată lumea, știam vestiarele, echipa Flacăra, totul. Am plecat dezamăgit, deoarece îmi doream foarte mult să câștig cu noua mea echipă, pe terenul unde am crescut. Ne vom revanșa însă în campionat”.

Statura longilină îl recomandă pe Lucian Acasandrei să urce la fazele fixe, el având, în toate meciurile de până acum, disputate în tricou bleu-albastru, ocazii de gol cu capul. La Pucioasa a zguduit transversala, fiind foarte aproape de golul victoriei. ”Îmi plac duelurile aeriene, atât în careul propriu, cât și în atac. Îmi pare rău că deocamdată nu am reușit să înscriu, cu acest procedeu, dar sunt sigur că o voi face curând. Până la urmă nu este important cine și cum marchează, ci să câștige echipa”, anunță sobru și matur Lucian Acasandrei. Apărătorul ne-a mai spus că face antrenamente individuale pentru îmbunătățirea detentei și pentru plasamentul la duelurile aeriene.

Întrebat despre ce știa de Progresul Spartac, înainte să poposească la echipă, Acasandrei răspunde sincer: ”Fiind în ligi diferite, foarte multe nu știam, deoarece nu avusesem posibilitatea de a ne intersecta. Totuși, din cele pe care le-au auzit, numai lucruri bune, mi-am format impresia unei echipe foarte serioase. Această impresie mi s-a confirmat după transfer, băieții primindu-mă foarte bine. Practic nici nu am simțit perioada de acomodare, deoarece din prima zi am devenit unul de-al lor”.

Lucian Acasandrei a fost adus la echipă pentru a acoperi un post-cheie, cel de fundaș central, la insistențele antrenorului principal Andrei Erimia: ”Sunt bucuros că Andrei Erimia a avut încredere în mine și a considerat că mă pot integra în echipă. Progresul Spartac este o echipă foarte tânără, cu un stil de joc dinamic, plăcut, ofensiv, care mi se potrivește de minune”, completează noul fundaș central progresist.

Despre obiectivul promovării, Lucian Acasandrei punctează: ”Orice echipă serioasă își propune să câștige fiecare meci. Implicit, cu astfel de obiective de etapă, ținta finală nu poate fi decât promovarea. Cred că merităm să ajungem în eșalonul secund, iar faptul că avem o echipă tânără și talentată reprezintă atuurile principale. E drept că fiind plasați într-o serie nouă ne va fi mai dificil, dar acceptăm orice provocare”.

Deși abia a venit la echipă, Lucian Acasandrei a observat și atașamentul suporterilor: ”Avem o galerie fantastică. foarte iubitoare de echipă. Valorile sunt bine definite și jucătorii, ca și suporterii, vin cu plăcere la stadion. Este încă un motiv de a ne mobiliza la fiecare meci, pentru suporterii noștri”.

Mult succes Lucian Acasandrei în colectivul Progresul Spartac!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s