Dispunerea în seria a III-a a Ligii 3 a însemnat, pentru echipa noastră, o veritabilă surpriză. După două sezoane în Bărăgan, Progresul Spartac a fost mutată de către Federația Română de Fotbal într-o serie neregulată geografic, care se întinde de la Brașov până în Oltenia. Seria este foarte dificilă și are echipe surprinzătoare, incomode, mai ales că reprezintă, aproape toate, o necunoscută majoră pentru bleu-albaștri.

Seria are în componență unele echipe de mare tradiție la nivel local, foarte bine acomodate la solicitările și particularitățile celui de-al treilea eșalon valoric al fotbalului românesc. Din această categorie fac parte CSM Slatina, Flacăra Moreni, CSM Alexandria, Vedița Colonești, Olimpic Cetate Râșnov, CS Balotești, FC Pucioasa sau Sporting Roșiori. Toate cele enumerate beneficiază din plin de ajutorul primăriilor și consiliilor locale. Alte trei formații, Universitatea Craiova, Astra Giurgiu și FC Voluntari sunt sateliți ai echipelor de primă ligă de unde rezultă posibilitatea ca oricând ele să fie întărite cu jucători de la prima garnitură, în funcție de context și de obiectiv.

Tractorul Cetate și CS Blejoi au promovat anul acesta, în urma barajului, din județele Dolj respectiv Prahova, iar Unirea Bascov este abia la al doilea sezon în Liga a III-a. Mai este și AS SR Municipal Brașov, o echipă axată pe o structură diferită de cele prezentate, în care baza sunt suporterii și elanul lor, dar și cu ajutor din partea autorităților locale.

Așadar, Progresul Spartac reprezintă, ca formă de organizare, un club unic în panoplia acestei serii. Toate echipele, cu mici excepții, ne sunt necunoscute, însă și viceversa este valabilă, adversarele neavând foarte multe informații despre bleu-albaștri.

Obiectiv de promovare au anunțat, la început de sezon, mai multe echipe cum ar fi: CSM Slatina, CSM Alexandria, AS SR Municipal Brașov, Progresul Spartac și Universitatea 2 Craiova. Startul de campionat a confirnat ambitiile primelor doua formatii dar si al „surprizelor” Flacara Moreni si Vedita Colonesti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s