In perioada premergatoare campionatului, Progresul Spartac a renuntat dintre fundasii centrali din lot la Alexandru Apostol, transferandu-l in schimb pe Lucian Acasandrei (foto), venit de la Chindia Targoviste, care s-a alaturat titularilor primaverii trecute, Parfeon, Leafu si Lolescu. Cu formula 3-5-2 in minte, antrenorul Andrei Erimia l-a adaugat pe ultima suta de metri si pe „italianul” Silvian Matei pe acest post, iar jucatorul a prins rapid un loc de titular in echipa.

Iata insa ca de trei etape s-a trecut la formula 4-3-1-2, ceea ce inseamna ca doar doi fundasi centrali mai intra in primul unsprezece. Alegerea este una extrem de dificila, Parfeon si Leafu fiind oamenii de baza pe acest post de ceva vreme, Lolescu si el un jucator valoros, in timp ce noii veniti Acasandrei si Matei au aratat calitati foarte bune, avand si avantajul taliei superioare, dar si al aportului ofensiv superior pe faze fixe, in special in cazul primului.

In partida de ieri s-a inceput cu Leafu si Acasandrei, un cuplu in premiera, dar pe final au fost introdusi si Matei si Parfeon, care fusesera titulari in etapa trecuta la Colonesti. Va fi greu de anticipat formula pe care o va alege Andrei Erimia pentru derby-ul de la Slatina, dar, oricare ar fi aceea, speram sa se dovedeasca cea castigatoare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s