Campania de calificare la Campionatul European din 2020 este aproape de încheiere. În grupa noastră, după șapte etape Spania este lider cu 19 puncte, în urma egalului de la Oslo, 1-1. Saul, mijlocașul de la Atletico Madrid, a deschis scorul în minutul 47 cu un șut de la marginea careului, după care King a egalat din penalty în minutul 90+4.

Suedia nu a avut probleme în Malta, unde s-a impus cu 4-0.

Clasamentul grupei arată astfel:

  1. Spania 19 puncte
  2. Suedia 14
  3. România 13
  4. Norvegia 10
  5. Malta 3
  6. Insulele Feroe 0

Acest egal dintre fiorduri nu îi ajută foarte mult pe norvegieni care au de recuperat, în trei meciuri, patru puncte până la un loc de calificare. În schimb este bun pentru noi X-ul de la Oslo, deoarece Spania încă nu este matematic calificată, cum s-ar fi întâmplat în cazul unei victorii. Ibericii sunt obligați să ia un punct și la Stockholm, în meciul de marți seara, ceea ce ne-ar ajuta pe noi.

România, ca să fie sigură de calificare, ar trebui să câștige meciurile de pe teren propriu care urmează, cu Norvegia și Suedia. În acest caz, ultimul joc cu Spania, ar putea să nu mai conteze.

Marți seară sunt programate meciurile: Suedia – Spania, România – Norvegia și Malta – Insulele Feroe. Toate partidele încep la ora 21.45.

Italia a obținut biletele pentru Campionatul European aseară, după victoria cu Grecia, scor 2-0. O altă echipă deja calificată este Belgia, care a învins San Marino în această etapă, cu 9-0.

foto: frf.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s