Invitatul rubricii Interviuri progresiste de astăzi este Răzvan Milea, mijlocașul venit în vară de la CSA Steaua. Milea a debutat în Liga a III-a la Progresul Spartac, el evoluând, anterior, la seniori, doar în două jocuri de Cupa României (faza pe Bucureşti) la Steaua. Considerat unul din liderii de generatie de la grupa U19 de Liga Elitelor de anul trecut a Stelei, Răzvan Milea face parte din grupul venit in 2017 de la Regal și a avut o adaptare mai greoaie la stilul progresist de joc.

Poate de aceea, perioada de pregătire nu a fost una ideală pentru el, punându-se chiar problema de a renunța la serviciile sale. Ultimele trei etape, în care a fost nu doar titular ci si integralist, au arătat însă un alt Răzvan Milea, foarte util, disponibil la efort și cu o abilitate deosebită.

Tânărul nostru partener de dialog susține: ”Progresul Spartac este o echipă foarte bună, cu un stil de joc aparte. De aceea mi-a luat poate ceva timp până când am înțeles ce se dorește de la mine. Acum însă am căpătat încredere și sper să joc de la meci la meci mai bine”.

Postul lui Răzvan Milea, cel de mijlocaș central ofensiv, este unul de responsabilitate. Iată cum își explică jucătorul însuși fișa postului: ”Trebuie să urmăresc tot timpul să recuperez balonul și să creez faze periculoase. Am șansa de a juca alături de doi mijlocași foarte buni, Stanciu și Donca. Ei au trasee prestabilite și știu foarte bine să dirijeze jocul progresist. În special cu Stanciu mă înțeleg foarte bine, deoarece m-a ajutat și mă ajută enorm la antrenamente și la meciuri”.

Golul de 2-1 cu Sporting Roșiori, unul foarte important de altfel, îl are la origine pe Răzvan Milea: ”Am făcut ceea ce mi-a cerut antrenorul Andrei Erimia. Am urmărit, am făcut pressing și beneficiind de faptul că adversarii erau lenți, am interceptat acel balon. L-am văzut pe Donca mai bine plasat, în poziție de șut, așa că nu am ezitat și i-am trimis mingea”, sună explicația simplă dar plină de conținut a lui Răzvan Milea.

Jucătorul nostru se remarcă printr-o tehnică individuală foarte bună, dar și prin faptul că aleargă foarte mult. El a fost coleg la Regal cu Voican, Matei, A. Grigore, Edi Radu, Curt, Lolescu și Butoi. ”Vechii mei coechipieri mi-au spus că la Progresul Spartac este o atmosferă extraordinară, cu înclinație spre marea performanță. De aceea, atunci când am primit oferta, nu am stat pe gânduri. Faptul că m-am reîntâlnit cu foști colegi m-a ajutat să intru în vestiar și să mă adaptez mai ușor”, spune Răzvan Milea.

Fotbalistul progresist spune că îl cunoaște de mai multă vreme pe antrenorul principal Andrei Erimia: ”Îmi amintesc că ne întâlneam deseori la turnee de copii. Nu conta faptul că eram în echipe adverse. Domnul Eremia era oricând dispus să explice copiilor și să îi ajute să progreseze. Așa că m-a bucurat mult în vară faptul că m-a vrut la echipă”, comentează Răzvan Milea.

În calitatea sa de jucător nou venit la echipă, Răzvan Milea este în măsură să spună cum i se pare la Progresul Spartac: ”Gazonul sintetic nou, de foarte bună calitate, este un atu pentru noi. Suporterii la fel. Echipa este foarte unită în teren și în afara lui. Singurul obiectiv pe care ni-l putem fixa, în aceste condiții, este promovarea. Mai ales că sezoanele trecute au fost bune sau chiar foarte bune. Progresul Spartac este o echipă care se potrivește perfect jucătorilor tineri, care aspiră spre înalta performanță”.

Considerăm că această concluzie este cea mai bună și pentru materialul de față.

Mult succes in tricoul progresist, Răzvan Milea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s