img_3853

Echipa de fotbal U15 Progresul Spartac, pregătită de antrenorul George Jecu, s-a calificat la Liga Elitelor, după ce a câștigat una dintre seriile campionatului municipal. În ultima etapă, una în care rezultatul nu a mai contat, bleu-albaștrii au cedat cu scorul de 3-1 în fața echipei similare CSA Steaua București.

Urmează acum ca Federația Română de Fotbal să centralizeze numele tuturor echipelor calificate la faza națională și apoi să treacă la împărțirea lor în 16 serii a câte 5-6 echipe fiecare, pe principiul geografic.

Primele clasate în această rundă, care se dispută sub formă tur-retur, vor merge în grupele sferturilor de finală, unde se vor forma patru serii de câte patru formații. Se va juca din nou tur-retur, iar apoi primele două clasate vor avansa la turneul semifinal. Se califică apoi mai departe câte două echipe din fiecare turneu semifinal, disputat tot sub forma de etape tur-retur.

În fine, în luna iunie a anului 2020, cele mai bune patru echipe, câte două de la fiecare turneu semifinal, își vor disputa turneul final. Se încrucișează echipele în semifinalele competiției, după care învingătoarele vor juca în finală, pentru titlul de campioană națională al categoriei. Medaliile de bronz vor fi decernate după finala mică, programată între învinsele din semifinale.

În total, ca să concluzionăm, vor fi patru etape distincte în Liga Elitelor U15: etapa preliminară, cu 16 serii, grupele sferturilor de finală, turneele semifinale și turneul final.

Mult succes progresiști!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s