După meciul cu Astra II Giurgiu, câștigat categoric de progresiști cu 4-0, invitatul rubricii speciale ”Interviuri progresiste” este Mihai Șandru, cel care, cu această ocazie, a marcat primul gol în tricou bleu-albastru.

Mihai Șandru, deși este un jucător tânăr, are deja o istorie bogată în fotbal. A debutat la copii, la Progresul, la grupa antrenorului Beldie. La câteva luni după ce a pășit în Cotroceni a ajuns la grupa lui Andrei Erimia, unde s-a pregătit patru ani. De atunci datează relația dintre antrenorul progresist și jucătorul proaspăt venit la Progresul Spartac.

Traseul lui Mihai Șandru, după ucenicia sub bagheta lui Andrei Erimia, a continuat la Viitorul Constanța, unde a trecut de probele de selecție. A făcut antrenamente cu echipa mare, deși era junior, însă a jucat la echipele clubului inclusiv în Liga Campionilor U19. Apoi a fost cedat, sub formă de împrumut, la FC Argeș, unde a promovat cu echipa piteșteană din Liga a III-a în Liga a II-a. Plecarea lui Nicolae Dică la FCSB a forțat transferul de la gruparea argeșeană spre Academica din Clinceni, unde a evoluat în liga secundă ca junior în teren, iar apoi la Farul Constanța. Are peste 50 de meciuri în Liga a II-a, iar în vară, fiind liber de contract, a ales provocarea oferită de Andrei Erimia, de a pune umărul la promovarea cu Progresul Spartac: ”M-am bucurat enorm să mă reîntâlnesc cu antrenorul care m-a format. Am găsit la Progresul Spartac un colectiv deosebit, cu băieți fantastici, adevărați coechipieri. De aceea m-am și adaptat foarte repede”, spune Mihai Șandru.

Stângaci nativ, el poate juca orice post de pe banda respectivă: ”Până să ajung la Viitorul Constanța jucam numai extremă stângă. Hagi m-a reprofilat în fundaș stânga, dar acum pot spune că îmi plac la fel de mult ambele posturi. Faptul că în ultima perioadă am jucat mai mult fundaș face să mă simt ceva mai confortabil în apărare, dar asta nu înseamnă că mi-am pierdut simțul de atacant”, completează Șandru. Iar verificarea acestei ipoteze este chiar la ultimul meci, când a înscris un gol: ”Mă bucur că după câteva pase decisive am reușit să îmi trec numele pe lista marcatorilor. Mai important este însă că a câștigat echipa și că suntem pe primul loc al clasamentului”, spune Mihai Șandru.

Interlocutorul nostru crede că atmosfera progresistă, din Intrarea Vrabiei, este unică în fotbalul românesc: ”Faptul că există suporteri care ne urmează în deplasări, care găsesc puterea să cânte tot timpul, este ceva deosebit. Acest lucru ne face, pe noi, cei din teren, să ne simțit adevărați fotbaliști”, adaugă progresistul.

Având experiența de la Academia lui Gheorghe Hagi, Mihai Șandru are căderea de a compara: ”Este ceva fantastic să vezi, aproape permanent, terenul plin de copii care vin la antrenamente. Cred că, dacă lucrurile vor merge așa, Progresul Spartac are toate șansele să devină a doua academie din țară, după cea patronată de Gheorghe Hagi”. Despre subiectul promovării, Mihai Șandru afirmă încrezător: ”Avem o echipă foarte bună, dar fiecare meci, în parte, este foarte greu. Vom lupta pentru promovare, iar gândul meu este ca ulterior să promovăm cu Progresul Spartac în Liga I”.

Mihai Șandru este masterand la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universități Ovidius din Constanța, instituție de învățământ unde este și licențiat: ”Aș vrea, la un moment dat, să urmez exemplul coechipierilor Stanciu și Geană, să lucrez cu grupe de copii. De aceea am decis să fac și cursurile Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, pentru a avea competențele necesare”, încheie Mihai Șandru.

Fotbalistul legitimat la Progresul Spartac mergea de mic la FC Național, în Cotroceni, iar acum are contract cu Progresul Saprtac până la finalul sezonului. Este convins însă că această înțelegere se va prelungi, deoarece are încredere în spiritul și valorile progresiste…

 

2 gânduri despre „Mihai Șandru – Progresul Spartac poate deveni una dintre primele academii ale țării

 1. Adevărat! O surpriză deosebit de plăcută Șandru. In meciul cu Astra, a făcut perfect banda stângă! Mie îmi place foarte mult și Petruț Vlad, pe banda dreaptă. Este impecabil! Bine, mie îmi plac toți cei care poarta tricoul bleu-albastru.
  Dar „the best of the best” este dl. antrenor Andrei Erimia. Mie mi se pare că echipa joaca un fel de tiki-taka Barcelona. Este minunat că echipa noastră incanta și ochiul! Progresul joaca un fotbal spectaculos. Nu joaca doar la rezultat. Cum ar fi CFR Cluj, care are super rezultate, dar îți trebuiesc nervi de oțel că să vezi un meci al lor.
  A reînviat Progresul București!
  Mult succes!

  Apreciază

 2. Respect si stima fata de actualul Progresul.
  Imi place varful de atac, Ciprian Stanciu.
  Imi aminteste de Emilian Tevi. Desi sunt si deosebiri intre cei doi.
  Mai stie cineva ce mai face Emilian Tevi?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s