Desi au insotit echipa intr-un numar rezonabil si la Voluntari (foto), suporterii progresisti sunt nemultumiti de faptul ca foarte multe partide, cel putin din cadrul seriei a III-a, sunt programate vinerea, in zi lucratoare. Progresul Spartac a ales mereu sa evolueze pe teren propriu sambata pentru a permite prezenta unui numar cat mai mare de spectatori la meciuri, dar in deplasare trebuie sa accepte ziua aleasa de gazde (iar in aceasta serie un numar record de echipe aleg sa joace vineri…), in timp ce la ultimele doua jocuri de acasa a avut obligatia sa joace tot vineri din cauza alegerilor prezidentiale.

Iata mai jos postarea de pe pagina de facebook a suporterilor nostri:

Din nou meci vineri, deşi gazdele au libertatea să aleagă ziua şi ora.

Din nou suntem puşi în situaţia să sacrificăm o zi de lucru pentru a fi prezenţi pe stadion.

Din nou mulţi absenţi din tribună, din cauză că nu se pot învoi de la serviciu.

Am ajuns sa jucăm în zi de vineri 6 din ultimele 7 meciuri ale turului.

Oamenii de decizie din FRF şi din cluburile de liga a 3-a ar trebui să fie conştienţi că, jucând vinerea, numărul de spectatori este mult mai mic, echipele se scufundă şi mai mult în anonimat, suporterii sunt puşi în situaţia de a sacrifica o zi lucrătoare (cine poate face asta la nesfârşit?), şi cu siguranţă şi unii jucători care au şi alte joburi sunt puşi în dificultate.

Iar dacă cei menţionaţi mai sus chiar îşi doresc anonimat şi să pună probleme jucătorilor şi suporterilor, ne întrebăm: care este interesul lor real?

Din păcate, problema este generalizată de la liga a 4-a până la liga 1.

Aflându-ne în această problemă de mai bine de 10 ani, nu putem decât să privim spre Germania, unde federaţia a decis ca, începând cu sezonul 2020/2021, meciurile din toate ligile să se joace NUMAI sâmbăta şi duminica, şi NUMAI după ora 13:00.

Cu oarecare naivitate, aşteptăm/sperăm trezirea la realitate şi a FRF/LPF, care se pot inspira de la nemţi, pentru binele fotbalului românesc.

Şi cu un pic mai puţină naivitate, deşi suntem o galerie mică, îndemnăm TOŢI suporterii din România la un protest generalizat care să nu se oprească decât atunci când TOATE meciurile din campionat vor fi programate în weekend la ore rezonabile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s