Una dintre achizițiile verii, pentru echipa noastră, este Silvian Matei, fost jucător în Italia, la o echipă de Serie D, Crema. Silvian Matei a început fotbalul la CSS 2 București, sub comanda antrenorului Ion Mățăoanu, după care a trecut pe la mai multe formații, inclusiv Regal Atletico de Madrid București.

A participat în 2017 la un trial în Italia, unde a fost selecționat de cei de la Crema, care i-au propus ulterior un contract. Doi ani a jucat la această echipă italiană, de unde are amintiri foarte frumoase. Iată cum sintetizează proaspătul progresist experiența din Peninsulă: ”Nivelul fotbalului în Italia este extrem de dezvoltat. Am jucat în Serie D, al patrulea eșalon, dar care este comparabil, valoric vorbind, cu Liga a II-a de la noi. Pot să spun că am evoluat pe stadioane ale unor echipe mari, gen Modena sau Reggiana, care altădată au fost în elită”. Silvian continuă, după o scurtă pauză: ”Eu fiind născut în 1999, în acești doi ani m-am încadrat în categoria jucătorilor tineri, așa că am jucat constant. Apoi exista riscul să nu mai fiu titular și am crezut că este mai bine să joc, să am meciuri, să acumulez experiență. De aceea am acceptat și varianta reîntoarcerii în țară, iar oportunitatea Progresul Spartac este minunată”.

Până când și-a găsit postul de fundaș central, Silvian Matei a evoluat pe mai multe poziții. Povestea este interesantă și din acest punct de vedere: ”Inițial am jucat pe postul de mijlocaș defensiv. Italienii când mi-au văzut statura longilină m-au pus să joc fundaș central. A fost o mândrie pentru mine deoarece, se știe, fotbalul italian a avut întotdeauna apărări foarte bine organizate. În cel de-al doilea an la Crema am jucat fundaș dreapta, deoarece venise un antrenor nou care a dorit să îmi exploateze și mai mult calitățile fizice. Am lipsit numai în două meciuri, când am fost suspendat. Am jucat peste 30 de meciuri fundaș dreapta și numai în câteva fundaș central. Pot să spun că îmi place să joc oriunde. Important este să joc bine acolo unde mă pune antrenorul. Acum m-am obișnuit mai mult cu postul de fundaș central și sper să dau randament”.

Întrebat despre atmosfera de la Progresul Spartac, Silvian declară: ”Am fost primit extraordinar. Auzisem unele lucruri despre Progresul, însă nu foarte multe. Știam că acum doi ani s-au luptat până în ultima etapă pentru promovare. Acum sperăm să depășim acel statut și să promovăm”.

Ultima sa declarație deschide o adevărată Cutie a Pandorei, așa că întrebarea următoare este despre promovare: ”Campionatul este lung și greu. Oricine poate pierde puncte, ca și noi de altfel, unde te aștepți mai puțin. Important este să credem în șansa noastră, să jucăm, să respectăm suporterii și conducerea clubului pentru eforturile făcute, și să ne bucurăm de fotbal”.

Silvian Matei are dorința ca echipa să termine turul pe primul loc: ”Mai sunt două meciuri foarte grele. Pe CSM Alexandria ne dorim să îi batem, deoarece este ultimul meci pe teren propriu, înainte de vacanță. Va fi o luptă aprigă, probabil până la final de campionat. Mai este și deplasarea de la Craiova, foarte dificilă, dar vom merge la victorie”, spune tânărul nostru interlocutor.

Născut în 1999, Silvian Matei încearcă să îmbine fotbalul cu cartea, el fiind student în primul an al Facultății de Drept din cadtul Universității ”Nicolae Titulescu” București.

Mult succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s