Suntem în prag de sărbători hibernale, așa că, la rubrica ”Interviuri progresiste” s-a nimerit foarte bine ca Nicolae Leafu să fie invitat. Nu neapărat pentru că vine Sf. Nicolae, ci pentru că el reprezintă singurul punct fix din zona defensivă. Din cei 10 fundași aflați în lotul progresist, doar Nicolae Leafu a jucat ca titular aproape în toate meciurile. A lipsit o singură dată, când a fost suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, iar la un meci a fost rezervă și a intrat la pauză.

Întrebat despre constanța dovedită în joc, Nicolae Leafu răspunde cu modestie: ”Este meritul întregii echipe că avem un joc bun, elaborat, modern. Toți băieții de anul trecut, care au rămas în echipă, cred că joacă mai bine. Eu mă simt mult mai încrezător în forțele mele și acest lucru se datorează, în primul rând, antrenorului Andrei Erimia care este corect cu fiecare dintre noi”.

Nicolae Leafu spune că își dorește un cadou special de ziua sa onomastică: ”Victoria de la Craiova. Acesta ar fi cadoul cel mai potrivit. Plus că ne-ar asigura și fotoliul de lider în pauza dintre tur și retur”.

Deja la al treilea sezon în tricou bleu-albastru, Nicolae Leafu poate face o comparație: ”O serie totalmente diferită, dar pe care am reușit să o deslușim în acest tur de campionat care se încheie vineri. De acum nu mai putem folosi pretextul că nu ne cunoaștem adversarii, așa că returul cred că va fi mai ușor. Am luat contact cu particularitățile propuse de seria respectivă și cred că avem un potențial excelent. Au fost mulți jucători nou-veniți, dar, în spiritul vestiarului progresist, nu contează cine intră: important este să jucăm bine și să câștigăm”, trasează fundașul liniile directoare ale unei concluzii.

Nicolae Leafu are un mic regret personal: ”Deocamdată nu am reușit să înscriu niciun gol, dar sunt convins că va veni și vremea mea. Mai important este, cum spuneam, că am început bine, după care am continuat și mai bine”.

Din fotbalul mare, Leafu l-a avut ca idol pe Steven Gerrard, dar după retragerea acestuia a început să se uite admirativ la jocul lui Sergio Ramos: ”Cred că este cel mai complet fundaș din lume la momentul actual, plus că are și un joc ofensiv excepțional. Aștept momentul în care va deveni cel mai selecționat fotbalist, probabil după Campionatul European din 2020”.

Leafu apreciază foarte mult și devotamentul suporterilor: ”Ne ajută extrem de tare să știm, să auzim că există oameni care își rup de la gură și din timpul lor, pentru Progresul Spartac, pentru noi. Este ceva deosebit și le mulțumim”.

În plan personal, Nicolae Leafu este absolvent al Facultății de Kinetoterapie, iar pe viitor și-a propus să urmeze și cursurile Școlii Naționale de Antrenor. ”Deocamdată principalul meu obiectiv este fotbalul. Îmi doresc enorm să promovăm cu Progresul Spartac, să jucăm în Liga a II-a. Cred că merităm acest bonus după două campionate în care am fost mereu acolo, în fruntea clasamentului”, mai spune Nicolae Leafu.

Pentru că am început cu sărbătorile, interlocutorul nostru, surprins la discuție după o ședință de antrenament, urează tuturor suporterilor progresiști „Sărbători fericite și multă sănătate”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s