Leonard Boiangiu, mijlocașul ofensiv al echipei Progresul Spartac, a fost ales să tragă concluziile turului de campionat. ”Inițial a fost un șoc pentru noi toți, să ajungem într-o serie nouă, cu altă geografie și cu adversari diferiți. Contactul cu noii oponenți, facilitat de turul campionatului, ne va ușura, sperăm, misiunea în retur”, spune Leo.

El a fost, ca de obicei, unul dintre cei mai constanți fotbaliști progresiști, lipsind o singură dată dintre cei convocați, într-o etapă în care a fost suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Leo Boiangiu a marcat un gol (la Voluntari 2 – foto) și a dat patru pase de gol în rundele de până acum. Cu U Craiova 2, el a fost autorul unui șut în bara transversală, de unde Milea, pe fază, a reluat în poartă pentru 1-0.

Întrebat despre evoluția din tur a bleu-albaștrilor, el a comentat astfel: ”Este bine, dar putea fi și mai bine. Pozitiv este faptul că am terminat pe primul loc și avem meciurile cu echipele fruntașe, în retur, pe teren propriu. Am pierdut însă prea ușor puncte în meciurile cu Pucioasa și Moreni, ori acasă cu Bascov. Cu șase puncte în plus, la două victorii distanță de Slatina, altfel se punea problema acum. Dar avem încredere că pauza de iarnă va fi un sfetnic bun și vom trage concluziile care se impun. Sunt convins că nu vom mai repeta erorile comise”.

Din cele spuse de Boiangiu rezultă clar că ambiția sa, nemărturisită, este promovarea. Provocat de acest gând, mijlocașul progresist afirmă: ”Cine nu și-ar dori promovarea? Ar însemna o mare realizare și o încununare a muncii noastre, a tuturor”.

Cum lotul s-a primenit în vară, Leonard Boiangiu a rămas unul dintre jucătorii de vechime: ”Cei noi au fost întotdeauna bine primiți în vestiarul progresist și s-au adaptat repede. Așa am avut și eu parte de o primire frumoasă când am venit să joc pentru Progresul Spartac. Este o lege nescrisă pe care ne face plăcere să o respectăm, fără a pune presiune pe cineva”, spune Leo cu zâmbetul pe buze (chiar daca nu are mingea la picior…).

În sezonul trecut, Progresul Spartac a fost colegă de serie cu SC Popești-Leordeni, unde președinte este tatăl său, Valentin. Leo caracterizează cu umor acest aspect inedit: ”Îmi pare rău că nu mai jucăm cu Popești-Leordeni. Era cumva un orgoliu de familie în joc. Oricum tatăl meu, atunci când SC Popești-Leordeni nu are meci concomitent, vine și este susținător al culorilor bleu-albastre, indiferent că eu sunt sau nu în teren”.

Leo Boiangiu este dinamovist și spune că ar fi nemaipomenit să ”jucăm un meci oficial cu Dinamo. Deocamdată ar fi posibil în Cupa României, dar poate… cine știe. Mi-ar face mare plăcere și aș da totul pe teren să joc împotriva echipei la care am crescut”, adaugă Leo Boiangiu.

El este masterand în primul an al Facultății de Educație Fizică și Sport de la Universitatea ”Spiru Haret” București și speră, la un moment dat, să poată îmbina școala și fotbalul. La final, Leo Boiangiu a ținut, în mod expres, să salute galeria progresistă căreia îi mulțumește din suflet pentru efortul continuu de a fi, acasă și în deplasare, alături de fotbaliștii de la Progresul Spartac.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s