La finele meciului amical Progresul Spartac – Turris Oltul Turnu Măgurele 1-4 l-am abordat pe antrenorul oaspeților, Erik Lincar, pentru o scurtă discuție, mai ales că el a evoluat ca jucător în Parcul cu Platani.

Lincar a vorbit foarte frumos și deschis despre echipa bleu-albastră: ”Progresul Spartac este o echipă foarte bună, cu care noi am jucat de mai multe ori, tocmai pentru că are o prestație solidă și este un excelent partener în amicale. Acesta cred că este al treilea meci amical între Turris și Progresul, motiv din nou de a spune că bleu-albaștrii sunt o echipă foarte serioasă. Din actualul lot am lucrat cu Șandru și Mihai Ion la Clinceni, ambii fiind fotbaliști pe care îi apreciez și pe care mă bucur că i-am revăzut. Îmi place foarte mult și antrenorul progresist, Andrei Erimia, care este tânăr și ambițios. Echipa are un stil de joc în care se vede clar mâna lui. Progresul Spartac are joc bazat pe posesie, pe construcție, cu echilibru între compartimente și o foarte bună pregătire fizică. Sunt convins că va avea un cuvânt greu de spus în lupta pentru promovare, cu CSM Slatina. Știu că progresiștii au fost mereu între fruntașe, dar au cedat contra unor adversare redutabile precum Farul Constanța sau Rapid. Le urez anul acesta să aibă mult succes și le promit că îi voi urmări în tentativa de a ajunge în Liga a II-a”, a spus Erik Lincar.

Mai departe, tehnicianul teleormănenilor s-a referit la infrastructură: ”Am acceptat să jucăm acest amical în Intrarea Vrabiei deoarece gazonul sintetic este de foarte bună calitate. Condițiile sunt ideale. Nu știu cine investește în echipă, dar îi felicit pe cei din conducere pentru ceea ce văd la Progresul Spartac. Revenind la jucători, sunt unii dintre cei de la Progresul Spartac pe care i-am remarcat în acest amical și, în condițiile în care vor dori, mă gândesc să le dau o șansă să joace la liga secundă, înainte de promovarea Progresului”.

Erik Lincar a jucat la FC Național în sezonul 2006-2007, așa că își amintește de acea perioadă: ”Pentru noi, jucătorii mai experimentați, cum am fost eu sau Florentin Dumitru, nu a fost cea mai plăcută experiență. Aspecte extrafotbalistice au afectat calitatea echipei și chiar au influențat retrogradarea. Dar păstrez în inimă atmosfera foarte plăcută din Cotroceni. Îmi reamintesc că actualul căpitan al echipei progresiste, Stanciu, era junior la FC Național și făcea primii pași în cariera de profesionist. Chiar dacă acum nu a jucat în amicalul cu noi, fiind accidentat, mă bucur că îl regăsesc la Progresul. Să vă mai spun un secret. În iarna trecută, când și Turris Oltul era tot în Liga a III-a, am avut tratative avansate cu Stanciu să îl luăm la Turnu Măgurele, dar până la urmă decizia lui a fost de a rămâne la Progresul Spartac. Acum este printre golgeterii seriei și, evident, îi țin pumnii lui și echipei”.

Erik Lincar a încheiat acest miniinterviu exclusiv pentru http://www.progresulspartac.com cu un salut pentru suporterii echipei Progresul Spartac.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s