La 6 februarie 1954 asupra României se abătea urgia albă. Cantități mari de zăpadă au căzut în câteva zile, iar viscolul puternic a ridicat troiene de zăpadă și de cinci metri în Capitală.

Evident, activitatea fotbalistică a fost afectată de terenurile înghețate și pline cu zăpadă, așa că fotbaliștii progresiști nu au putut relua la timp antrenamentele. Atunci se juca în sistemul primăvară-toamnă, începutul campionatului fiind în primele luni ale anului. Fără antrenamente în picioare, fotbaliștii bancari au mers la Arad, în perioada 1-14 martie 1954, pentru un turneu de baraj ca să promoveze în prima ligă. Celelalte participante au fost Metalul Câmpia Turzii și ICO Oradea.

Chiar fără antrenamente consistente, progresiștii s-au prezentat onorabil. Rezultatele lor în triunghiularul arădean au fost următoarele: 1-1 și 0-0 cu Metalul Câmpia Turzii, 0-0 și 0-1 cu ICO Oradea. Sub numele de Spartac Finanțe Bănci București, echipa noastră a terminat pe locul al treilea turneul de baraj, cu trei puncte acumulate.

În luna aprilie a lui 1954 are loc schimbarea de denumire, din Spartac în Progresul București. Apoi, în campionatul Diviziei B, Progresul va defila și va promova la pas, a doua clasată fiind Progresul Sibiu, la 7 puncte distanță. Tot în 1954, dar în toamnă, echipa de juniori Progresul București va deveni campioană națională, sub comanda lui Cornel Drăgușin, după o finală pe Giulești cu Metalul Câmpia Turzii, scor 1-0.

Amintiri…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s