În tot acest haos creat de răspândirea virusului Coronavirus în lume, am primit vestea că meciul de baraj pentru calificarea la Campionatul European de fotbal, dintre Islanda și România, se va disputa, fără spectatori, la data stabilită, 26 martie, la Reykjavyk, capitala Islandei.

Biletele cumpărate de fani pentru această deplasare nu vor fi acceptate, iar contravaloarea le va fi returnată. Fără spectatori se va juca și celălalt meci al patrulaterului de calificare, Bulgaria – Ungaria, la aceeași dată, la Sofia.

Finala pentru ocuparea unuia dintre ultimele locuri vacante, la Campionatul European, le va opune pe cele două învingătoare, pe 31 martie. România ar putea juca, dacă învinge Islanda, la Sofia sau la Budapesta, probabil în aceleași condiții, fără spectatori.

Liga Campionilor și Europa League s-au suspendat temporar, până la stoparea epidemiei. De asemenea, mai multe evenimente fotbalistice de pe toate continentele au fost amânate. În Europa, singurele campionate puternice care deocamdată au rămas funcționale sunt Turcia, Rusia și Ucraina. Restul, Germania, Franța, Spania, Italia, Portugalia, Țările de Jos, Cehia etc, la fel ca și primele ligi ale noastre, au intrat în pauză forțată până la finele lunii martie.

Măsurile restrictive pot fi prelungite, iar fotbalul va reveni pe teren atunci când acestea se vor relaxa.

Pe de altă parte, turneul final al Campionatului European din vara acestui an ar putea fi amânat pentru 2021, într-o ședință comună prin teleconferință, care este programată pentru data de 17 martie. Se estimează că reluarea campionatelor interne va forța refacerea radicală a calendarului, așa că nu va mai fi timp pentru desfășurarea Campionatului European.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s