In a doua parte a lunii august 2016, cu doar doua saptamani inainte de startul sezonului, Progresul Spartac a adunat in pripa un lot format din „grupul Singureni” si cativa juniori de 98 si 99 ai lui Andrei Erimia care cu un sezon inainte evoluasera – cu antrenor cu tot – pentru Regal, in liga a V-a.

Echipa formata s-a dovedit a fi cea mai buna formatie alcatuita dupa multi ani in campionatul bucurestean si, cu doar doua remize in 27 de partide disputate, a incheiat sezonul regulat la nu mai putin de 18 puncte avans fata de Regal, ocupanta locului secund. Dar un sistem competitional inedit, introdus in premiera in acel an (si mentinut de atunci) a adaugat un play-off in patru care practic reseta intrecerea urmand sa decida promovata prin trei meciuri in 7 zile! Presiunea era mare pentru bleu-albastri, care aveau totul de pierdut, cu atat mai mult cu cat se stia deja ca in sezonul urmator in campionatul bucurestean urmau sa apara CSA Steaua si Rapid, doua rivale greu de depasit.

Progresul Spartac a inceput nu foarte convingator acest play-off, chinuindu-se serios in prima partida, cea in fata lui Termo, care terminase pe locul patru sezonul regulat. Un gol din apropiere al lui Stanciu in minutul 68 parea sa rezolve jocul, dar cu doar 5 minute inainte de final am trecut prin mari emotii la un penalty ratat, din fericire, de adversari. Golul din final al lui Zaharia a facut ca meciul sa se incheie cu un scor ce poate parea, unui spectator neavizat, unul destul de clar.

Urmatoarele doua partide, Regal – AFC Progresul 0-1 si AFC Progresul – Termo 3-0 (dupa o prestatie mult sub nivelul din meciul cu noi a celor de la Termo) aveau sa clarifice faptul ca ultimul meci, cu AFC, va fi o finala pentru locul I. In aceste conditii, partida cu Regal avea totusi o miza importanta, doar victoria mentinandu-ne pe primul loc si dandu-ne sansa de a ne permite si un scor egal in ultimul joc. Am tremurat insa pana in minutul 94, cand Damaschin a reusit sa reia in gol din 6 m o centrare a lui Cana si sa ne aduca prima victorie in trei meciuri disputate cu Regal in acea primavara.

Culmea, in ciuda incarcaturii (in parte creata si de lucruri exterioare competitiei), partida finala cu AFC Progresul a adus victoria cea mai clara a Progresului Spartac. Geana a facut 1-0 devreme, dandu-ne practic confortul unui avans de doua goluri, unul extrem de solid in conditiile in care adversarii nu prea au reusit sa intre cu mingea in careul nostru. Cand Nechita a facut 2-0 din lovitura libera (foto) in ultimul sfert de ora a fost clar ca victoria nu ne mai poate scapa, golul incasat in prelungiri fiind irelevant pentru soarta jocului.

Dar, per total, a fost un playoff cu multe emotii pentru noi… sau cel putin asa ni s-a parut pana sa ajungem sa jucam barajul cu Vointa Crevedia…. Despre asta insa, avem timp sa povestim intr-un articol viitor.

Iata mai jos un link pentru a vedea rezumatele celor trei meciuri de playoff:

Un gând despre „Retrospectiva progresista, sezonul I: 18 puncte avans … degeaba!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s