Revenim cu rememorarile din scurta istorie a clubului nostru, prezentandu-va pe larg evolutia echipei in primul nostru sezon la Liga a III-a.

In vara lui 2017, lotul progresist a ramas in mare parte acelasi cu cel care reusise promovarea, pierzand doar doi membri – Cana si Damaschin, inlocuiti de Alexandru Apostol (un mijlocas experimentat, cu aproape 100 de aparitii la nivelul ligii secunde) si Eugen Lixandru (nascut in 1998 si eligibil pentru una din cele trei pozitii U19 obligatorii). Ca o paranteza, pe parcursul sezonului, Progresul Spartac a facut inca o achizitie care pe moment a trecut aproape neobservata – fundasul central Nicolae Leafu, capitanul Sportului Studentesc din Liga a IV-a bucuresteana, devenit intre timp una din „piesele de baza” ale formatiei noastre! Planurile facute de conducere in pre-sezon vizau acumularea unui minim de 30 de puncte, care ar fi garantat evitarea retrogradarii.

Startul de sezon cu CSM Oltenita a fost unul spectaculos, care ne-a amintit prin rasturnarile de scor de meciul nebun de la Crevedia. Progresul a deschis scorul prin Stoian, dar scorul a devenit rapid 1-2. Egalarea lui Stanciu a fost urmata de noi erori defensive si la pauza s-a intrat (norocos pentru noi, putem spune) cu scorul de 2-3. Pauza a fost din nou un sfetnic bun (nu fara o noua aventura logistica tipica perioadei de inceput, cu Matache adus inapoi pe teren de la dus pentru ca Ditu nu a fost lasat sa intre in joc de arbitru!) si, cu Nechita din nou la rampa, autor al unei duble, bleu-albastrii ajung sa conduca cu 5-3. Emotiile nu se termina, o gafa a lui Stoian ducand la un autogol pentru 5-4, dar pana la urma, cu un penalty, inchidem jocul cu un scor de tenis.

Urmeaza o deplasare la una din cele doua formatii din judetul Braila care au cam facut figuratie in tur – Sportul Chiscani, unde castigam facil cu 4-0, ajungem pe un neasteptat loc I si ne gandim sa profitam de ocazie sa ne facem poza cu clasamentul, mai ales ca in etapa urmatoare intalnim una din cele mai bune echipe din serie, Unirea Slobozia. Surpriza insa – echipa reuseste un meci excelent, Nechita (foto) e din nou in mare forma, marcand doua goluri frumoase, secondat de Stanciu si Apostol, si la sfarsitul meciului tabela (vorba vine) arata un neverosimil 4-1 pentru noi, scor care putea fi inca si mai drastic.

Etapa a IV-a programeaza un alt meci greu, la Voluntari II, care ii are in atac pe viitorii prim divizionari Balan si Voicu. Culmea, incepem si de la 0-1 dupa autogolul lui Stoian… Raduta ne salveaza de vreo doua ori singur cu inaintasii adversi iar apoi Ditu reuseste un sut superb pentru 1-1. Trecem la carma jocului, Nechita face 2-1 imediat dupa pauza, dar elanul ne este rupt de eliminarea lui Bogdan Grigore. Nu reusim sa rezistam presiunii adverse si plecam acasa cu un singur punct, pana la urma multumitor tinand cont de raportul ocaziilor clare, care nu ne-a fost favorabil la acest meci.

Rezumatele ultimelor doua jocuri relatate, cu Slobozia si Voluntari 2, pot fi urmarite accesand link-urile de mai jos:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s