De curând, AFC Progresul 1944 Spartac are și secție de fotbal virtual. Echipa de FIFA Pro Clubs Progresul Spartac Esports evoluează în Liga I, la/ prin modul de joc FIFA Pro Clubs 11vs11, de pe platforma PS4. Formația noastră a avut programate aseară două partide. Una dintre ele a fost un veritabil derby cu rivala de tradiție Rapid, meciul fiind foarte spectaculos. Rapidiștii s-au impus cu scorul de 3-2, după ce noi am condus cu 2-1, într-un meci organizat de bleu-albaștri.

În etapa următoare, Progresul Spartac ar fi trebuit să joace contra celor de la Asteroid Esports, formație care s-a retras și va pierde toate meciurile prin neprezentare. În Liga I de fotbal virtual evoluează 14 echipe, cu sistem de promovare-retrogradare și calificare în cupele europene, după fotbalul real. În fiecare săptămână sunt programate câte patru etape, două luni seară și două joi seară. Progresul Spartac se află pe locul 7 în acest moment, cu patru puncte acumulate în clasament.

Progresul Spartac va juca, în această ligă, cu nume sonore ale fotbalului românesc precum Universitatea Craiova, FCSB, Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj, Metalul, Dinamo, Voința sau Rapid, cum deja s-a întâmplat. Fiecare jucător virtual este controlat de un jucător real, aflat în spatele consolei, ceea ce necesită antrenamente individuale și de echipă, pentru atingerea performanțelor.

Obiectivul echipei Progresul Spartac Esports, în acest sezon din care s-au scurt patru runde, este acela de a se califica în Europa League și de a da jucători la echipa națională a României. De asemenea, se țintește un parcurs cât mai lung în Cupa României. Fiecare meci al echipei virtuale Progresul Spartac va putea fi urmărit pe pagina de Facebook progresul Spartac Esports.

Pe de altă parte, echipa națională de FIFA Xbox a României, participantă în premieră la Cupa Mondială în acest sistem, a ratat calificarea din grupe, tot aseară, fiind învinsă de toate cele trei oponente: 1-2 cu Iordania, 0-4 cu Tunisia și 0-1 cu Jamaica.

Mult succes bleu-albaștrilor!

Un gând despre „Debut în mediul virtual pentru Progresul Spartac

  1. Multumim frumos de sustinere, incredere si speram sa avem un sezon bun cu echipa virtuala, care sa ne ajute la indeplinirea obiectivelor!

    Cu stima,
    Crysty (Manager echipa virtuala)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s