Președintele Federației Române de Fotbal susține că va încerca să vorbească la Guvern pentru ca echipele de fotbal să se poată antrena înainte de a se încheia starea de urgență (n.r. – 16 mai), pentru a începe campionatul pe 27 mai.

”Fotbalul trebuie să-și desemneze câștigătorul pe teren. Nu vom susține înghețarea competițiilor. Primul obiectiv este sănătatea. Al doilea obiectiv este sustenabilitatea financiară. Cel de-al treilea obiectiv este ca orice decizie pe care suntem forțați să o luăm să producă cea mai mică nedreptate.
În momentul de față lucrăm pe mai multe scenarii de reluare graduală a competiției. 27 mai, 3 iunie sau 13 iunie. Totte competițiile se vor amâna până la începutul stării de urgență. Dacă vom începe pe 27 mai, vom putea comunica echipele participante în cupele europene, la UEFA, pe 28 iunie.
Dacă vom putea să începe pe 13 iunie, vom putea să comunicăm echipele pe 15 iulie. În momentul de față, termenul limită pe care-l avem comunicat dinspre UEFA este 30 iunie, vom vedea ce se va modifica”, a anunțat Burleanu.

Pe de altă parte, Liga belgiană anunțase inițial că dorește să termine competiția cu clasamentul actual, după 29 de etape scurse din sezonul regulat, FC Brugge urmând a fi desemnată campioană. Totuși, UEFA a anunțat că nu este de acord cu o astfel de decizie, iar în cazul în care se va înrtâmpla, echipele belgiene riscă să nu fie primite în cupele europene sezonul viitor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s