Marius Dițu este un fotbalist crescut de Andrei Erimia la juniorii AFC Progresul 1944 Spartac, care a confirmat și la echipa de seniori. În toamna lui 2018, la vremea când bleu-albaștrii erau debutanți în Liga a III-a, Dițu a făcut parte din echipa care a surprins și încântat, reusind un total de cinci goluri intr-un tur in care a evoluat constant ca titular. Îi dăm cuvântul tânărului fotbalist: ”După victoria cu Slobozia, 4-1 la Popești-Leordeni, am căpătat încredere în forțele noastre. De asemenea, celelalte echipe din serie au început să se uite altfel la noi. Nu mai eram doar o necunoscută nou-promovată. Eram echipa care câștiga puncte și făcea spectacol”.

Partida de referință pentru Dițu, în acea perioadă, a fost scorul-fluviu, 7-0, cu Farul Constanța, în care a marcat două goluri. Îi dăm din nou cuvântul pentru a-și reaminti acele clipe: ”Am avut multe emoții. Eram la egalitate de puncte, dar Farul era evident echipa mai experimentată. A mai fost și acea ploaie, plus faptul că jucam pe un teren nou, la ARCOM. Mai mult, în dimineața jocului, Frangu, mijlocașul nostru central, a avut o problemă personală. Noi am aflat cu o oră înainte de meci că nu putem conta pe el. Am uitat însă totul când am intrat pe teren. Am marcat două goluri și cred că aceasta este cea mai frumoasă amintire a mea în tricoul echipei Progresul Spartac. Nu a fost însă important cine a înscris, deoarece victoria a fost a întregii echipe”, încheie modest și altruist fotbalistul.

Echipa a mers constant în acel tur de campionat, iar Dițu a fost unul dintre jucătorii de bază. În penultima etapă, cu Modelu, a suferit o accidentare gravă, ruptură parțială a ligamentului colateral, la genunchiul drept. ”Am revenit abia în aprilie, deoarece am dorit, și eu și clubul, să fim precauți. Accidentarea a fost gravă, dar sunt mulțumit că nu a necesitat intervenție chirurgicală. Un mare merit în recuperarea mea îi revine preparatorului fizic Florin Drăghici, care m-a ajutat enorm și căruia, inclusiv pe această cale, îi mulțumesc. Dreptul este și piciorul meu de bază, chiar dacă joc mijlocaș stânga, așa că nu am dorit să risc nimic”, povestește Marius Dițu.

Culmea, tot de Modelu, însă de această dată în retur, se leagă și amintirea tristă a lui Dițu din acel sezon. ”Am ratat o promovare pe care consider că o meritam. Farul Constanța, fapt dovedit mai ales în meciurile directe, nu a fost mai bună ca noi”. Întrebat ce a stat la baza performanțelor progresiste, în turul acelui campionat, Marius Dițu răspunde fără să ezite: ”Relația cu fanii care au fost prezenți mei de meci lângă echipă, dar și faptul că unii dintre jucători sunt progresiști veritabili, acesta fiind un atu foarte important”.

Actualmente, Dițu, aflat sub contract cu Progresul Spartac, a fost împrumutat până la sfârșitul campionatului, alături de Lolescu și Curt, la colega de serie Sporting Roșiori: ”Consider că pentru mine Progresul Spartac nu este un capitol încheiat. La Roșiori mă simt bine și îmi voi face datoria pentru această echipă, dar gândul meu este tot la Progresul Spartac. Sunt convins că băieții vor face un retur foarte bun și vor depăși CSM Slatina”, afirmă cu încredere jucătorul.

Perioada de pauză forțată, cauzată de pandemia COVID-19, estre caracterizată astfel de Marius Dițu:”Este o situație ciudată, fără precedent. Am ținut legătura cu antrenorul de la Sporting Roșiori și am respectat planul de pregătire. Am avut avantajul că stau la curte și mi-am amenajat un loc în care pot face exerciții fizice în aer liber. Am ținut legătura și cu colegii de la Progresul Spartac. Joc FIFA pe XBox și m-am bucurat când am vîzut că a apărut și extensia Progresul Spartac Esports”.

Marius Dițu, în încheiere, a urat tuturor progresiștilor Paște Fericit și multă sănătate!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s