Comisia Medicală din cadrul Federației Române de Fotbal, în baza măsurilor dispuse de autorități cu privire la limitarea răspândirii virusului Sars-CoV-2, a revizuit Protocolul pentru desfasurarea competițiilor de fotbal.

Din acest document am extras câteva dintre informațiile relevante, pe care vi le oferim mai jos.

Setul de măsuri are ca scop reducerea la maximum a riscurilor de apariție a unui focar Covid-19 în rândul echipelor de fotbal care vor relua competiția. Testarea RT-PCR a echipelor se va face cu cel mult 10 zile înainte de disputarea primului meci și cu 3 zile înainte de primul meci. În cazul unor competiții mai lungi, testările se repetă la fiecare 14 zile. Putem concluziona ca, fata de protocolul anterior, a disparut obligativitatea cantonamentelor de 14 zile anterior reluarii antrenamentelor normale.

Incinta stadionului se împarte în 3 zone, astfel: Zona 1 – zona terenului de joc (terenul de joc, marginea terenului de joc, tunelul de acces și zona vestiarelor), Zona 2 – zona tribunelor (sectoarele de tribune, scările de acces, spațiile administrative și Zona 3 – zona exterioară (parcarea și zona imediat exterioară a stadionului). Personal admis în cele trei zone: Zona 1 – 64 de persoane, Zona 2 – 24 de persoane, Zona 3 – 10 jandarmi.

Organizatorii meciului au obligația de a dezinfecta spațiile comune, de a asigura ventilația fără recircularea aerului și de a pune la dispoziție aparate pentru dezinfectat. Persoanele implicate în organizare, exceptând echipele și staff-ul tehnic, vor trece prin filtru epidemiologic. Condițiile de triaj epidemiologic se aplică persoanelor care au acces în Zona 1 și Zona 2. Persoanele care au temperatură peste 37,3 grade Celsius nu vor fi primite la meci. Persoanele de peste 65 de ani vor fi, pe cât posibil, menajate.

Toți cei prezenți în incintă vor purta, obligatoriu, măști de protecție, iar anumite categorii de personal și mănuși (cei care intră în contact cu suprafețe comune, personal auxiliar).  Cele două echipe nu vor ieși în același timp la încălzire sau pe teren. Dispunerea materialelor sportive pe teren se va face astfel încât să se respecte distanța socială de 2 metri. la dușuri se va intra în grupuri mici, de 2 persoane. Sticlele cu lichide vor fi personalizate, iar ședința tehnică dinainte de meci nu va avea loc, delegatul urmând a discuta cu fiecare persoană în parte.

Jucătorii nu vor da mâna cu adversarii și cu arbitri, ca parte a protocolului dinainte de meci. Jucătorii își vor dezinfecta mâinile la intrarea și la ieșirea de pe teren, iar pe banca de rezerve distanța între persoane va fi de cel puțin un metru. Cu excepția antrenorilor principali, toate persoanele de pe banca de rezerve vor purta mască de protecție.

Dacă la una dintre persoanele participante la meci apar brusc simptome ale virusului Sars-CoV-2, aceasta va fi izolată într=o încăpere bine ventilată. În acest caz se apelează de urgență serviciul unic 112.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s