Ani de zile, în pauza dintre tur și retur, echipele românești de fotbal de prim rang se strângeau în stațiunea italiană Norcia, acolo unde, datorită afluenței mari de echipe, în special est-europene, a ajuns să fie organizat tradițional și un turneu cu caracter amical.

FC Național, în anii 2000 una dintre cele mai puternice echipe din țară, a participat cu regularitate la Norcia Winter Cup. La ediția din anul 2000, formația bancară a reușit să și câștige trofeul, performanță care nu era chiar la îndemâna oricui.

Bleu-albaștrii au început cu un succes, 2-1 în grupe cu polonezii de la Zaglebie Liublin, după care au remizat, 1-1 cu Extensiv Craiova și au învins echipa bulgară Litex Loveci cu 2-0. Cu 7 puncte, formația noastră s-a calificat pentru sferturile de finală, unde a dispus de Wisla Cracovia, din Polonia, cu 2-0.

În semifinale, FC Național a depășit-o pe puternica CSKA Moscova (Rusia), cu 3-2. Finala a însemnat un nou succes bancar, 1-0 cu Astra Ploiești, unicul gol fiind marcat de atacantul Sabin Ilie, în minutul 23. Sabin Ilie (foto) a fost desemnat și golgeterul turneului, cu 7 reușite.

Antrenori erau Mihai Stoichiță și Mihai Stoica, iar grupul de bază era alcătuit din Vintilă și Cr. Munteanu portari, Radukanov, carabaș, Curt, Ad. Matei, Falub, P. Marin, Iordache, Caramarin, Pigulea, Axinciuc, Radu Niculescu, Liță, Coman, Savu, Dună și Sabin Ilie jucători de câmp.

Cum în pachetul de premiere pentru câștigarea turneului italian era și o reducere substanțială pentru anul următor, FC Național a mai mers odată la Norcia, și în 2001, dar fără a reuși să își apere trofeul.

Un gând despre „Istorie! FC Național câștigătoarea Norcia Winter Cup

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s