Partida de ieri din Intrarea Vrabiei, Progresul Spartac – Dinamo II 5-1, a avut un moment de inflexiune. În minutul 62, cel mai tânăr echipier dinamovist, fundașul Țone (16 ani), intrat pe teren de puțin timp, a trimis o banală pasă înapoi, de undeva din vecinătatea liniei mediane. Portarul Eșanu, care se antrenează cu echipa mare, a fost surprins ieșit mult din cadrul porții, nemaiputând împiedica stupidul autogol. Faza seamănă izbitor cu autogolul marcat pe Santiago Bernabeu de Bănel Nicoliță, care, tot astfel, l-a învins pe propriul portar Cernea, la meciul din grupele Ligii Campionilor Real Madrid – Steaua 1-0.

Acest autogol a cântărit foarte mult, poate chiar decisiv în economia partidei. Dinamo II era într-o perioadă foarte bună, în startul reprizei a doua oaspeții creându-și o serie de ocazii periculoase la poarta lui Voican. Cum nereușita lui Țone a dus scorul la 3-1, dinamoviștilot li s-a turnat plumb în ghete iar bleu-albaștrii au zburdat până la final.

A fost apreciată și reacția comentatorilor noștri la faza petrecută în minutul 62. Deși nu puteau fi acuzați de lipsa obiectivității, meciul fiind transmis pe un canal de club, cei delegați au îndemnat la sobrietate, după modelul de la tenis, unde nu se aplaudă greșelile neforțate. ”Să nu ne bucurăm de această nereușită stupidă, să fim eleganți și doar să consemnăm modificarea tabelei de marcaj în favoarea progresiștilor”, s-a notat în cronica sonoră a partidei, la momentul surprinzătorului autogol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s