Prin prisma pozitiilor in clasament, cu Progresul Spartac pe primul loc si Steaua pe locul doi, ambele cu punctaj maxim, meciul de azi din Ghencea se anunta ca derby-ul seriei. Dar daca privim la loturile celor doua formatii, diferenta de experienta in favoarea gazdelor este una uriasa, ros-albastrii, desi in premiera in liga a treia, avand un mare numar de fotbalisti cu numeroase prezente in liga secunda si chiar in prima: Beta, Neagoe, Mihaescu, Calintaru, Enceanu, Bajenaru, Elek, Zaharia, Chipirliu, Antohi. O parte dintre acestia au facut parte din lotul care a dus Juventus Bucuresti in 2015-2017 din liga a treia pana in prima, chiar sub comanda lui Oprita, actualul antrenor stelist!

Este interesant ca doi dintre actualii ros – albastrii, mijlocasii Neagoe si Bajenaru, au apucat sa evolueze, cu mai bine de un deceniu in urma, chiar pentru FC National / Progresul! In replica, desi foarte tineri, mai multi din jucatorii de azi ai bleu-albastrilor au trecut pe la Steaua in primul an de liga a patra (Voican, A. Grigore, E. Radu, Lolescu) sau in cadrul echipei de juniori de Liga Elitelor (Petcu, Milea).

Steaua a suferit marti in Cupa Romaniei prima infrangere intr-un meci oficial dupa fix un an si isi va dori sa “razbune” acest moment in partida cu Progresul, in care porneste ca favorita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s