Fara a intra in nici un fel in polemicile interne ale oltenilor (care din pacate se regasesc si la multe alte cluburi din Romania, inclusiv al nostru) despre cine este adevarata si “unica“ continuatoare a clubului istoric, pentru vechii progresisti o partida ca cea de azi nu are cum sa nu starneasca nostalgii si amintiri de demult.

Iar cand vorbim de disputele Craiova – FC National, primul joc care ne vine in minte din pacate este cel din 2002 (foto), cand oltenii dinamovistului Netoiu – huiduiti copios de proprii suporteri – au reusit sa deturneze titlul de campioana in ultima etapa in directia Stefan cel Mare, invingand Progresul in Banie cu 2-1. A fost momentul cand clubul din Cotroceni a ajuns cel mai aproape de aceasta performanta pe care nu a reusit-o din pacate niciodata intr-o istorie de 65 de ani, in care si-a trecut in cont de patru ori locul 2. Orice alta victorie (imi amintesc acum de un spectaculos 5-0 pe 23 August prin 1994, cu Olaroiu inscriind in poarta lui Stefan Preda cu o “torpila” de la 40 de metri) paleste in fata acestei infrangeri imposibil de uitat.

In Cupa Romaniei in schimb, Progresul se lauda cu un trofeu cucerit in 1960, dar si aici finalele pierdute sunt mai multe, patru, trei dintre ele in epoca moderna – contra Stelei (1998), lui Dinamo (2003) si Rapidului (2005). Ca Progresul Spartac e continuatoarea in spirit a vechiului Progresul pare sa o dovedeasca, ironic, si apetenta pentru clasarea pe locul secund – cu cele doua promovari ratate pe ultima suta in fata Farului si CSM Slatina…

O alta coincidenta interesanta este ca, in urma cu exact un an, Progresul Spartac se afla tot la Craiova (foto jos), unde invingea intr-o partida de lupta din cadrul ultimei etape a turului, echipa secunda a oltenilor, condusa de Adrian Iencsi, cu 2-1, ambele goluri ale noastre fiind reusite de Razvan Milea, care se va afla pe teren mai mult ca sigur si in aceasta seara.

Intorcandu-ne in prezent, partida de deseara e fara indoiala cea mai importanta din cariera pentru tinerii fotbalisti progresisti, al caror veteran, Daniel Vlad, are numai 23 de ani. Si nu doar pentru ei, ci si pentru clubul infiintat in 2014 si sustinut de fanii si galeria vechiului Progresul, care din pacate nu vor putea fi din nou prezenti – desi si-ar fi dorit-o – in noile tribune ale vechiului stadion Ion Oblemenco.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s