Cele patru goluri de ieri ale Progresului Spartac au reprezentat recordul returului pentru bleu-albastri si au oferit ocazia pentru doi progresisti sa isi treaca in premiera numele pe lista marcatorilor in Liga a III-a.

In minutul 76, Andrei Erimia l-a trimis in teren pe tanarul Nicolas Tong (16 ani), iar la prima atingere de balon acesta a reusit o pasa decisiva pentru Mihai Ion care a inscris pentru 2-0. Cateva minute mai tarziu Tong si-a confirmat forma excelenta aratata in campionatul U17, unde a reusit trei dintre cele cinci goluri de pana acum ale echipei, inscriind golul trei cu un sut imparabil pe jos, langa bara, de la marginea careului. La doar 16 ani si 9 luni, “Nico” devine al doilea cel mai tanar marcator din scurta istorie a Progresului Spartac, preluind acel statut de la Andrei Matei, dupa Adi Ohaci, care a marcat in septembrie 2020 la 16 ani si 7 luni.

O accidentare la incalzire a lui Ciontos i-a dat prilejul lui Enrico Moro sa apere din primul minut ieri, dupa ce etapa trecuta debutase pentru Progresul in ultimul sfert de ora de la Balotesti. Italianul de 22 de ani a fost sigur pe el in poarta si a avut parte si de un bonus neasteptat pe final, cand a executat impecabil un penalty scos de Lixandru stabilind scorul la 4-0.

Acesta a fost si primul penalty transformat in acest retur de progresisti, dupa ce Petcu (2), Lixandru si Pacionel ratasera de fiecare data de la punctul cu var!

Un gând despre „Primele goluri pentru Tong si Moro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s