Dupa plecarea lui Ciprian Stanciu, golgeterul si liderul echipei in fiecare dintre cei trei ani si jumatate in care a evoluat pentru Progresul, bleu-albastrii s-au straduit sa isi gaseasca omul de gol care sa il poata inlocui.

Eduard Radu a dat in fiecare start de sezon senzatia ca ar putea fi varful de care avem nevoie, dar s-a “stins” de fiecare data pe parcursul sezonului, inclusiv din cauza unor probleme fizice. Colegul sau din linia de atac, Mihai Ion, a avut la randul sau in prima parte a campionatului multe meciuri in care a ramas dator, iar prestatiile sale nu au trecut peste “linia” celor 200 de puncte in evaluarile INSTAT.

Iata insa ca ultimul a reusit sa isi gaseasca forma pe final de sezon, inscriind nu mai putin de patru goluri in ultimele trei partide, cu care isi ridica totalul anual la 6, suficient pentru a fi golgeterul Progresului in aceasta editie de campionat. Iar randamentul excelent din meciul cu FCSB e confirmat si de INSTAT, care i-a acordat 311 puncte, recordul pentru un progresist intr-un meci oficial din acest an. Sigur, evaluarea are si o componenta subiectiva, intrucat nu tine cont de nivelul de joc al adversarilor, dar este totusi o buna unitate de masura a progresului reusit de “nouarul” progresist pe parcursul sezonului.

Iata mai jos lista completa a marcatorilor celor 39 de goluri ale Progresului din acest an:

6 – M. Ion

5 – Ed. Radu

4 – Ad. Grigore

3 – Petcu, Bodea, Ohaci, Vlad

2 – Milea, Parfeon, M. Andrei

1 – Ed. Matei, Cazaciuc, Lixandru, Tong, Moro, plus Tone (Dinamo) – autogol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s