Desi Progresul ne ia ochii in primul rand cu jocul de pase prelungite, care aduce si numeroase goluri in poarta adversarelor, trebuie notat ca pentru sezonul in curs acest joc este dublat de o defensiva impentrabila.

Cu doar doua goluri primite, ultimul in urma cu 6 meciuri, bleu-albastrii au cea mai buna defensiva din toata Liga a III-a, urmati de CSM Resita (seria a VII-a) cu de doua ori mai multe goluri incasate. In formula Ciontos (Moro) – Alexandrescu, Radu, Parfeon (plus aparitii ale mijlocasului Silvian Matei in caz de nevoie), linia de trei fundasi a lui Andrei Erimia se dovedeste “varianta castigatoare”, aceasta asezare moderna, 3-4-3, fiind adoptata de managerul progresist din sezonul trecut dupa ce in primii ani mersese pe mai clasicul 4-2-3-1. Una din cheile acestei soliditati defensive a fost si retragerea in centrul acestei linii a puternicului fundas Edi Radu, dupa doi ani in care fusese reprofilat ca varf de atac.

In orice caz, asa cum a demonstrat si in repriza secunda a meciului de ieri cu Rapid, apararea progresista (intr-o formula in premiera, cu A. Grigore fundas central stanga) poate face fata cu brio si unor momente de presiune prelungita a unor adversari net superiori ca gabarit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s