Dupa inca un succes fara gol primit – al optulea consecutiv! – merita sa trecem in revista recordurile progresiste in aceasta editie de campionat.

Bineinteles, primul este cel mai bun punctaj, 37 de puncte din 39 posibile, capitol la care si CSM Resita si Hunedoara ne-ar putea egala daca isi castiga partidele de azi.

Progresul a fost, alaturi de CSM Resita, si prima echipa care si-a asigurat calificarea matematica in playoff, dupa numai 12 din cele 18 etape ale sezonului regulat.

Despre cea mai impenetrabila defensiva a Ligii a III-a, cu doar doua goluri primite, am vorbit deja intr-un articol anterior. Au mai trecut insa cateva meciuri de atunci si apararea progresista tot nu a cedat, distantandu-se si mai clar fata de urmaritoare – Crisul Chisineu Cris (5 goluri primite dar din numai 11 partide jucate).

Cel mai spectaculos record insa e ca Progresul e de la distanta cea mai tanara formatie dintre fruntasele celor zece serii, cu o medie de varsta ce a coborat in unele meciuri sub 21 de ani, cu 3 ani mai putin decat cele mai apropiate rivale – Chisineu Cris, Baia Mare, Hunedoara si Galati! Iar asta in conditiile in care, cu exceptia a 3-4 jucatori, majoritatea membrilor lotului au fost lansati in fotbal la Progresul.

Singurul capitol la care bleu-albastrii nu sunt pe primul loc este numarul de goluri marcate (37 pentru Progresul), aici fiind devansati de CS Hunedoara (44), Otelul Galati (43), CS Afumati (42) si Minaur Baia Mare (41), toate avand si un meci mai putin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s