Chiar daca rasturnare dramatica de scor de la finalul meciului de ieri, dupa ce brasovenii avusesera si o bara cu poarta goala la 1-0, pare la prima vedere sa ii fi nedreptatit pe oaspeti, analiza INSTAT ne spune cu totul altceva.

Astfel, scorul general INSTAT al partidei este clar superior Progresului, 206-197! Bleu-albastrii au dominat categoric prima ora de joc, castigand fiecare “sfert” (de ora, nu de meci), au avut o scadere in minutele 60-75, singurele cand oaspetii au fost superiori, dar au profitat apoi de “caderea” fizica evidenta din final a galben-negrilor.

Brasovenii au sutat mai mult, dar imprecis (19 suturi / 4 pe poarta, fata de 11/3), in schimb posesia a apartinut Progresului, 52-48. Interesant e ca din cele 19 suturi ale brasovenilor nu mai putin de 9 au fost trase in “sfertul” 5, unicul controlat de oaspeti!

Sa mai spunem si ca, apropo de deciziile importante ale arbitrilor, golul cu capul al lui Tudorache din minutul 88 a fost anulat corect pentru ofsaid, in vreme ce la faza indelung contestata a penalty-ului decisiv, Petcu a fost evident busculat din spate de fundasul advers, semnul de intrebare putand fi dat doar de intensitatea contactului.

Relevanta pentru superioritatea neta a bleu-albastrilor din final este faza premargatoare penalty-ului, in care mingea se afla de doua ori in posesia fundasilor brasoveni dar acestia, sub presiune, nu reusesc sa o scoata nici macar din propria treime!

Asadar, statistica dovedeste ca rasturnarea de scor reusita de bleu- albastri poate fi considerata dramatica, dar in nici un caz nemeritata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s