Prima parte a primului sezon al Progresului Spartac in liga secunda s-a incheiat ieri dupa remiza cu CSM Slatina. Un rezultat care nedreptateste, din nou, Progresul, echipa care si-a creat mai multe si mai clare ocazii de gol, dominand zdrobitor statistica posesiei balonului, 66% fata de 34% oaspetii!

Bleu-albastrii incheie astfel anul (nu “turul”, din care au mai ramas de jucat trei partide) pe locul 18, cu 15 puncte, rezultate din trei victorii, sase egaluri si sapte infrangeri. O pozitie care nu este cea dorita de conducerea clubului sau suporteri, dar care nici nu “condamna” definitiv echipa noastra, aflata la doar un punct de locul 15, care duce la “barajul” pentru evitarea retrogradarii, si la patru de locul 14, scutit de emotii.

Ieri, in ultimul meci din an, managerul Andrei Erimia a mutat curajos, trimitand in primul unsprezece nu mai putin de patru jucatori nascuti in 2004 (Ciontos, Costea, Ohaci, M. Andrei) si doi in 2002 (Alexandrescu si Florica). Si, cu exceptia primelor minute, in care Slatina a profitat de o naivitate in apararea noastra si a deschis scorul, tinerii progresisti au controlat jocul si au fost la un pas de a intoarce rezultatul, parand sa fi regasit entuziasmul din primele etape ale toamnei. Poate ca exuberanta juniorilor, care au fost decisivi si la promovarea din vara, va reprezenta solutia pentru a reinnoda sirul victoriilor la primavara.

Oricum, pauza de iarna, care va fi una mai scurta decat in anii de liga a III-a, vine la timp si va permite speram clubului sa faca ajustarile necesare, care sa ne aduca “supravietuirea” mult dorita la acest nivel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s