Cu o etapa inainte de finalul sezonului regulat, calculele privind pozitiile in clasament care vor duce la repartizarea in cele doua grupe de playout incep sa prinda contur – dar totul se va decide doar la finele urmatoarelor 90 de minute.

Succesul de azi al Stelei in meciul cu Minaur inseamna ca Progresul – chiar si fara victorie de 13 etape – se afla acum cu doua locuri mai sus in clasament decat la startul sezonului de primavara, devansand Ripensia cu un punct si Minaur cu doua.

Repartitia in cele doua grupe de playout se va face astfel: o grupa va avea echipele clasate pe pozitiile 20, 17, 16, 13,12, 9, 8, iar cealalta 19, 18, 15. 14, 11, 10, 7. Progresul nu poate cadea mai jos de locul 18, dar nici urca mai sus de 15, facand parte impreuna cu Metaloglobus, Ripensia si Minaur dintr-un grup de patru echipe care se vor duela cel mai probabil pentru aceste patru pozitii (15-18).

In ultima etapa, toate cele patru echipe au meciuri dificile, cu adversare din prima parte a clasamentului, angrenate in lupta pentru playoff sau primul loc. Cea mai grea sarcina o are evident chiar Progresul, singura care va evolua in deplasare, la Iasi, dar nici celelalte trei, care au ca adversare acasa pe Chiajna (Metalo), Steaua (Ripensia) si Buzau (Minaur), nu au misiuni facile. Cu mentiunea, totusi, ca daca pierde maine cu Slobozia, Gloria Buzau poate merge la Baia Mare iesita complet din lupta pentru playoff.

In cazul egalitatii de puncte, urmatorul criteriu de departajare este rezultatul direct, iar apoi golaverajul. Din pacate, Progresul a pierdut cu Metaloglobus si a remizat cu celelalte doua, iar la golaveraj sta mai bine doar decat Minaur. Echipele ardelene au remizat intre ele, si au invins ambele clubul din Pantelimon. Astfel, in functie de rezultatele ultimei etape clasamentul se poate rasturna inclusiv complet, cu Minaur pe 15 daca toate celelalte fac pasi gresiti, sau cu Metaloglobus pe 18 daca celelalte trei castiga. Strict teoretic, Metaloglobus poate urca si pe 14, daca bate Chiajna si Selimbar se impiedica la Unirea Constanta, iar Minaur poate ajunge penultima sau chiar ultima daca pierde iar Poli Timisoara (la Dinamo) si / sau Unirea Constanta isi castiga ultimul meci.

Daca din perspectiva financiara si a unor deplasari mai usoare, adversarele de dorit pentru bleu-albastri ar fi Unirea Constanta si Metaloglobus, sansele de supravietuire (reamintind si infrangerea noastra fara drept de apel in fata clubului din Pantelimon) par ceva mai bune in compania Ripensiei, desi aceasta se poate declara pana acum ghinionista primaverii, cu doua partide pierdute la limita in ultimele minute.

Dar calculele acestea raman deocamdata, un “joc” al speculatiilor, iar Progresul trebuie si poate sa isi faca misiunea mai usoara doar regasind cat mai repede calea spre succes.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s