Ultima etapa a sezonului regulat a fost una cu multe emotii in ambele capete ale clasamentului, atat lupta pentru playoff cat si configuratia ultimelor locuri suferind numeroase modificari pe parcursul celor 90 de minute si decizandu-se abia la ultimul fluier al ultimului meci.

Progresul putea termina pe oricare din pozitiile 15–18, in minutul 1 al etapei clasamentul virtual aratand astfel: 15. Metaloglobus 19 puncte, 16. Progresul 18, 17. Ripensia 17, 18. Minaur 16.

Pe parcursul celor 90 de minute, acest clasament s-a modificat de mai multe ori, in directii mai favorabile sau mai putin, iar mai jos puteti gasi o interesanta relatare “in timp real” a acestor evolutii dramatice.

Minutul 40: Dupa aproape o repriza intreaga de acalmie Metaloglobus deschide scorul si ia avans in fruntea celor 4.

45+1: marcheaza Poli Iasi, Progresul cade pe 17, la schimb cu Ripensia.

45+3: marcheaza Minaur si Progresul intra la pauza ultima: Metalo 21, Minaur 18, Ripensia 17, Progresul 17. La aceste scoruri bleu albastrii vor merge in grupa cu Metaloglobus, fata de care au un handicap de patru puncte si meci direct pierdut la scor de forfait, asa ca riscul de a retrograda direct e imens!

49: Poli Iasi se desprinde, 2-0, si meciul de la Iasi e practic decis.

55: Steaua marcheaza la Ripensia, 0-1. Ripensia coboara sub Progresul, care acum merge in playout de pe 17, cu Minaur, care are un punct in plus.

63: Steaua ramane in zece iar Ripensia are mari sperante sa intoarca rezultatul.

78: Concordia egaleaza la Metaloglobus. Cu o victorie, Chiajna ar merge in playoff iar Metalo ar pica sub Minaur, din nou pe traseul Progresului.

80: Steaua face 2-0 la Timisoara, desi este in inferioritate numerica

83: Penalty pentru Ripensia, care poate reintra in meci. Dar Stoi trimite in bara si scorul ramane 0-2!

88: Metaloglobus face 2-1 cu Chiajna si e din nou sigura de locul 15

89: Gloria Buzau egaleaza la Minaur!! Gloria e in playoff, iar Minaur pica sub Progresul dar si sub Ripensia, la golaveraj: Metalo 21, Progresul 17, Ripensia 16, Minaur 16. La 5 puncte de Metaloglobus, Minaur e practic aproape retrogradata de acest gol!

90+6: Minaur – Gloria e ultimul meci al etapei care se termina, dupa un asalt disperat al gazdelor, cu o remiza care trimite oaspetii in playoff si baimarenii intr-o “misiune imposibila”. Pentru Progresul, care avea sperante minime la mai mult in partida de la Iasi, scenariul cu care s-a intrat in playout este cel mai bun posibil, mai ales daca ne raportam la situatia de la pauza, cand eram 99% retrogradati.

Speram asadar in continuare. Si luptam pana la capat. Hai ca se poate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s