Chiar daca s-a desprins greu, doar pe final, Progresul a fost in mod clar echipa mai buna in partida de la Targu Jiu, acest lucru fiind demonstrat fara echivoc si de cifrele analizei INSTAT.

Indexul general INSTAT este zdrobitor favorabil Progresului, 208 la 172, indicand poate cea mai clara superioritate in afara partidelor cu Unirea Constanta. Raportul suturilor la poarta este de 20 -8, iar al celor pe poate 6-0 – cu precizarea ca diferenta s-a facut practic dupa pauza, 14-3 la poarta si 4-0 pe spatiul portii, dupa o prima repriza ceva mai echilibrata. Paradoxal, posesia progresista (in medie pe partida 61%) a fost mai buna in prima parte (65%) decat in a doua (57%), ceea ce arata o eficienta mai buna a actiunilor dupa pauza, la care au contribuit si noii intrati in atac, Tudorache si Matei Andrei.

Trecand la evolutiile individuale, titlul de “jucatorul meciului” este pierdut de autorul golului, Ciprian Stanciu, la limita (241 fata de 242) in fata lui Eugen Lixandru, omul pasei decisive, dar si al unor patrunderi in dribling stopate doar prin faulturi la marginea careului. La a doua performanta consecutiva, Lixandru demonstreaza ca a revenit la forma din sezonul trecut, in care a avut un rol cheie in obtinerea promovarii. Intr-o echipa care are integral punctaje bune si foarte bune, notele subliniaza si performanta defensivei (Leafu – 227, Parfeon – 223, S. Matei – 217), care nu a permis prea multe oportunitati adversarilor.

Fara a ne amagi excesiv, tinand cont de lipsa de miza a partidei, ne bucura ca Progresul pare sa isi fi regasit pofta de joc si de victorie fix acum, inaintea partidelor decisive pentru supravietuire, dupa seria descurajanta de 16 partide oficiale fara vreun succes de la mijlocul sezonului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s